Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj ne shvata da su privatne firme privatne firme. To sto trazi je isto da njemu neko naredi da od svoje licne plate izdvoji 500KM i pokloni nekome. Da ti mozak stane od pojedinih mozgova.
Da su plate na normalnom nivou, ne bi bilo potrebno isplaćivati bilo kakvu dodatnu naknadu. Na kraju krajeva, ako firma sebi ne moze priuštiti sa za 10-15 radnika isplati po 1000 KM ne treba ni postojati.
Sto ne otvoris sebi firmu, zaposlis 100 radnika i dajes im tih 1080 KM? Ah, to je ipak malo teze zar ne? Kakav populizam ili ne znanje! Uz sve to jos provlacis ideju da 70% nameta na platu nisu problem! Pa i nisu onome ko ne razmislja kako ce ih zaraditi i platiti jer firma nije uraditi posao nego prije toga OBEZBJEDITI posao da bi se imalo sta raditi!
Kad bi svi bili gazde ko bi bio radnik. Radnike tretirate kao robove. Eno sad će vam bakir obezbjediti robote. Koji ste vi sitne duše kad su pare i radnici u pitanju.
Poslodavci su kroz antikorona mjere dobijali i do 750 000 maraka. Tad nije smetao državni intervencionizam.
Davati ce oni nama da ostanemo u zemlji
Ko je dobio dobio je , ostali pusiona !
iz drzavnih firma dobili a privatnici hebte se i punte budzet
Treba sve privatnike silom natjerati, ako ne isplate do novembra odmah natovariti inspekciju pa nek njima plaćaju, vidjeli bi kako odmah može.
ovi ljudi nisu neznalice (vjerovatno imaju neku skolu) ali su kompletni idioti! umjesto da vlada pomogne, ona "pomaze" tako sto preporucuje firmama da pomazu radnike? ovo nema ni na marsu! a jos veci idioti su ovi sto lajkaju i sto kazu da treba zakonom natjerati da se djeli.. Bozeee
Ja radim u banci pa ne daju ništa. Nema se.
Samo silom nista milom,moj bi umro da da 1080km a da se ne natjera,nazor mu uzet zakonom,i to je to.
daj ti meni 1080km? daj 500 ako ti je ono puno
Ovo je samo predizborni trik, treba odbiti ovu pomoc… Upozorio nas je Face TV