Kuda dalje?
0

Sindikat GU Mostara danas kod Inzka

FENA
OHR (Foto: Sarajevo-x.com)
OHR (Foto: Sarajevo-x.com)
Predstavnici Sindikata Gradske uprave grada Mostara održali su jučer u Mostaru sastanak s voditeljem Regionalnog ureda visokoga predstavnika u Mostaru Anatolijem Viktorovim te najavili sastanak s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom.

Po riječima predstavnika Sindikata zaposlenika u Gradskoj upravi Mostara Emira Topuza predstavnike tog sindikata danas će u Sarajevu primiti visoki predstavnik u BiH.

Kako je u izjavi za FENU kazao Topuz, od tog sastanka zaposlenici očekuju više te se nadaju kako će dobiti konkretne informacije o tome što OHR namjerava poduzeti o pitanju Mostara.

Komentirajući jučerašnji sastanak s voditeljem OHR-a u Mostaru, Topuz je kazao: "Viktorov nam je kazao kako će OHR poduzeti snažniji angažman o pitanju Mostara. Imamo naznake kako će OHR izvršiti snažniji pritisak na političke stranke u gradu. Nažalost, oni još uvijek ne razmišljanju o donošenju bilo kakve odluke, odnosno o nametanju rješenja za grad Mostar, mada ništa nije isključeno".

Uposlenici Gradske uprave grada Mostara održat će danas i zbor uposlenika na kojem bi trebali tačno definisati svoju odluku o potpunoj obustavi rada u mostarskoj Gradskoj upravi.