Naveli brojne probleme
94

Sindikat doktora: Nova Vlada KS treba imati snage da postavi zdravstvo na zdrave noge

FENA
Iz Sindikata su naveli da imaju kapacitet pomoći Vladi KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iz Sindikata su naveli da imaju kapacitet pomoći Vladi KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sindikat doktora medicine i stomatologije KS su se oglasili povodom trenutnog stanja u kojem se ovaj sektor nalazi te poručili novoj Vladi KS da se nadaju kako će imati snage postaviti zdravstvo na zdrave noge.

Kako navode u ovom sindikatu, zdravstvo u KS je u potpunosti uništeno, a prema njihovom mišljenju, za to su odgovorni bivši ministar, ministri iz drugih resora koji su prihvatili da budu v.d. ministar, mnogi direktori zdravstvenih ustanova i drugi.

"Svi oni i njihovi pomagači su napravili mnogo štete doktorima i drugim zdravstvenim radnicima, koje su poslali da rade bez dovoljno opreme i sredstava. Isti će morati odgovarati za ugrožavanje zdravlja i života zdravstvenih radnika i ostalog stanovništva", naveli su.

Kako su dodali, nadaju se da će nova Vlada KS imati snage i znanja ne samo da spasi što se spasiti može nego da očisti nered koji je ostavila prethodna Vlada i da zdravstvo postavi na zdrave noge i krene ka boljoj organizaciji u budućnosti.

"Sindikat doktora medicine i stomatologije KS ima kapacitet da pomogne Vladi i da u saradnji sa njima zaustavi odlazak doktora i ostalih zdravstvenih radnika iz BiH", poručili su.

Na kraju su istakli kako Sindikat doktora medicine i stomatologije KS nastavlja sa nabavkom opreme za svoje članove, a u ovom mjesecu će biti podijeljeno 120.000 hirurških maski. Ovaj trend će se nastaviti i u narednom periodu.