BiH
0

Silajdžić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Irana

FENA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić, primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran Mohammada Reza Morsheda Zadeha, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Ambasador Zadeh zahvalio se dr. Silajdžiću na saradnji tokom svog mandata u Bosni i Hercegovini, te istakao da će i u svom idućem mandatu pomagati interese Bosne i Hercegovine. Ambasador Zadeh je pohvalio povećanu ekonomsku saradnju BiH i Irana koja je ostvarena u proteklih godinu dana, sa posebnim osvrtom na nekoliko BiH kompanija koje trenutno rade na multi-milionskim građevinskim projektima u Iranu.

Dr. Silajdžic se zahvalio Ambasadoru Zadehu na njegovom angažmanu u našoj zemlji, te mu poželio uspjeh u njegovoj budućoj diplomatskoj karijeri.

Dr. Silajdžić je istakao da su odnosi između Irana i Bosne i Hercegovine prijateljski, te da treba još više raditi na promoviranju ekonomske saradnje između dvije zemlje kako bi se ostvarili puni ekonomski potencijali koje takva saradnja može omogućiti.