Slijedi nekoliko hladnih dana
281

Sibirski minusi i vedro nebo u cijeloj BiH

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Nakon nešto obilnijih padavina u protekla dva dana, u većem dijelu naše zemlje danas je vedro i sunčano, mada uz izuzetno niske temperature.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Federacije BiH, u kotlinama ima magle, pa se i vozačima preporučuje oprez na cestama.

Jutarnje temperature danas iznose od minus 14 do minus šest, na jugu od minus tri do jedan, a na planinama do minus 18. Dnevne temperatute će biti od minus jedan do minus tri, na jugu do sedam.

Ostatak dana će biti uglavnom sunčan, uz postepeno naoblačenje sa zapada tokom poslijepodnevnih sati.

Snijeg će ponovo početi padati tokom noći s ponedjeljka na utorak i to u sjeverozapadnim i zapadnim dijelovima zemlje.

U utorak će u Bosni biti pretežno oblačno, a u Heregovini umjereno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature sutra će iznositi od minus 11 do minus dva, na jugu do četiri, a dnevne od minus tri do dva, na jugu zemlje do sedam stepeni.

U srijedu će jutarnja temperatura iznositi i do minus 15 stepeni celzija, na jugu do tri, a dnevna će biti od minus tri do dva, na jugu zemlje do šest stepeni.

Saobraćaj se u našoj zemlji odvija bez većih poteškoća, ali s obzirom na veoma niske temperature na cestama ima polodice i ugaženog snijega pa vozači trebaju biti na oprezu.