BiH
12

SGSB: Važnost kvalitetnog obrazovanja u vremenu ekonomske krize

FENA
Sarajevo Graduate School of Business (SGSB) danas je u Sarajevu organizirao okupljanje za poslovnu zajednicu pod nazivom „Brunch with SGSB“.

Osnovni cilj bio je informirati poslovnu zajednicu o važnosti kvalitetne eduakcije, kao i njen poseban značaj za konkurentnost na tržištu u vremenu ekonomske krize.

Osim izvršne direktorice SGSB Aleksandre Ristić gostima se obratio i dekan Poslovne škole Texas A&M University iz Commercea Hal Langford koji je istakao da je obrazovanje ključ za uspješnu budućnost svakog čovjeka, a potreba za njim posebno je naglašena u okolnostima kada se ekonomija oporavlja od krize.

Druženju su prisustvovali i predstavnici američke ambasade u Sarajevu, kao i prorektor za međunarodne odnose Internacionalnog Burch univerziteta Teoman Duman koji je kazao da je za BiH i druge zemlje u regionu vrlo bitno da imaju kvalifikovane lidere koji će omogućiti napredak ekonomije i društva uopće.

„Za to su potrebni inteligentni i obrazovani ljudi koji će raditi profesionalno svoj posao i smatram da svojom ekspertizom pomažemo da se razviju takve vještine“, kazao je Duman.

„Brunch with SGSB“ jedna je u nizu aktivnosti koje SGSB provodi u okviru svoje upisne kampanje. Do 31. augusta svi zainteresovani kandidati imaju priliku aplicirati na Master of Business Administration (MBA) program koji zajednički organizuju Texas A&M University, Commerce i International Burch University putem SGSB.

Taj program, kako je rečeno, pruža vrhunsku edukaciju, a u proteklih sedam godina je iznjedrio 118 magistara i svi kandidati su dobili dvije diplome: AACSB - Internacionalno akreditovanu diplomu MBA i lokalno priznatu diplomu MBA ekvivalent.