BiH
38

Šetnja u Sarajevu u okviru kampanje "Ponosni na sebe"

FENA
Koordinacioni odbor udruženja osoba s invaliditetom Kantona Sarajevo (KOO KS), koga čini devet organizacija osoba s invaliditetom iz KS-a, organizuje sutra uličnu akciju – šetnju.

Tom akcijom se želi skrenuti pažnja javnosti i senzibilizarati zajednicu prema osobama s invaliditetom i posebno ukazati na problem Uredbe o ortopedskim pomagalima u Kantonu Sarajevo, koja ne obezbjeđuje adekvatna i funkcionalna ortopedska i druga pomagala osobama s invaliditetom.

Šetnja se organizuje u sklopu kampanje javnog zagovaranja za pravedno društvo i jednake mogućnosti za sve, pod nazivom "Ponosni na sebe", a koja se realizuje uz podršku organizacije MyRight iz Švedske.

Okupljanje učesnika, osoba s invaliditetom i drugih građana, bit će na platou Skenderija od 12 do 12:30 sati, nakon čega će krenuti preko Ajfelovog mosta, pored zgrade Kantona Sarajevo, Titovom, Ferhadijom do Baščaršije i nazad do Katedrale.

Štand ispred Katedrale će biti postavljen od 13 do 15 sati, na kojem će se prolaznicima dijeliti promotivni materijal, najavljeno je iz KOO KS.