BiH
0

Šerifović uputio otvoreno pismo Sulejmanu Tihiću

FENA
Predsjedavajući Alternativnog predsjedništva BiH Mersed Šerifović uputio je otvoreno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Sulejmanu Tihiću u kojem ga upozorava na loše stanje u gospodarstvu i težak socijalni položaj stanovništva.

"S obzirom na katastrofalno loše stanje ekonomije i gospodarstva, te potpunu socijalnu eroziju najvećeg broja stanovnika, bilo bi logično i normalno da ovo područje okupira Vaše i zanimanje kolektivnog šefa države. Umjesto toga, Vi i vaše kolege se bavite stranačko-nacionalnim interesima, ostavljajući za građane životne teme, na margini vašeg djelovanja", stoji u pismu.

U posljednjih 6 godina negativana vanjskotrgovinska bilanca BiH iznosi 34,5 milijardi KM, a samo u 2005. godini, negativan saldo je dostigao čak 7 milijardi KM. BiH na nepotrebnom uvozu dnevno gubi 20 milijuna maraka, što znači da bi se svakog dana mogla otvoriti po jedna tvornica za zapošljavanje nekoliko stotina, od oko pola milijuna nezaposlenih, stoji u pismu.

Šerifović je zatražio da u Predsjedništvu BiH što prije, kako posljedice ne bi bile još pogubnije, izvršite reviziju diplomatsko- konzularne mreže, a što bi podrazumijevalo, prije svega, stavljanje ekonomije u prioritete rada bosansko-hercegovačke diplomacije, ali i kadrovske promjene.