BiH
13

Senad Alić Šiljo, predsjedavajući Skupštine TK: Neću preko medija odgovarati na kritike

Piše: N.N.
Senad Alić Šiljo (desno) s premijerom TK Begom Gutićem (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Senad Alić Šiljo (desno) s premijerom TK Begom Gutićem (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Senad Alić Šiljo (SDA), predsjedavajući Skupštine TK, našao se na meti kritičara nakon što je Administrativna komisija Skupštine TK usvojila odluku o povećanju primanja kantonalnih zastupnika.

Alića su u proteklih nekoliko dana kritizirali predstavnici tuzlanskih sindikata, ali i mnogi članovi SDA, stranke čiji je i sam kadar.

Proslavljeni kick-bokser, višestruki najbolji sportista Općine Tuzla i Tuzlanskog kantona Salko Zildžić, član SDA, poručio je kako se ponosi što on nije Senad Alić Šiljo te da se stidi takvih ljudi koji predstavljaju SDA. I generalni sekretar SDA Amir Zukić kazao je kako ne odobrava odluku Administrativne komisije Skupštine TK o povećanju prihoda zastupnicima.

Alić u izjavi za Klix.ba kaže da ne želi putem medija odgovorati na kritike.

"Ne mislim preko medija vršiti obračun s političkim kolegama. Mi imamo organe stranke gdje će biti izneseno činjenično stanje. Ipak, vjerujem da nisu bili dovoljno upoznati o ovim stvarima, mada nisu ni tražili dodatne informacije glede odluke Administrativne komisije“, kaže Alić.

Na najavu tuzlanskih sindikata da će tražiti njegovu smjenu ukoliko ne bude poništena odluka o povećanju primanja kantonalnih zastupnika, Alić kaže kako je on samo jedan od 35 zastupnika u Skupštini TK.

"Mi smo kao Skupština pokrenuli inicijativu za izradu zakona o plaćama na prostoru Tuzlanskog kantona kako bi sve bilo javno i transparentno“, kaže Alić.