BiH
330

Semir Efendić uposlenicima Općine Novi Grad blokirao pristup najposjećenijim internet stranicama

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kako saznaje portal Klix.ba, načelnik Općine Novi Grad blokirao je svojim uposlenicima pristup najposjećenijim internet stranicama, odnosno internet stranicama koje uposlenici ove sarajevske općine najčešće otvaraju.

Ova zabrana se prvenstveno odnosi na YouTube, Facebook i Klix.ba, što je za Klix.ba i potvrdio načelnik najmnogoljudnije sarajevske općine Semir Efendić.

"Uposlenicima Općine Novi Grad blokiran je pristup internet stranicama koje najčešće posjećuju. To su prvenstveno Facebook, Youtube i Klix.ba te još par portala", kazao je Efendić.

Iako je poznata praksa u svijetu da se uposlenicima zabranjuje pristup stranicama na kojima gube vrijeme poput društvenih mreža, videoservisa i zabavnih stranica, rijetko su blokirani informativni portali.

Na naš upit zašto se blokiraju informativni portali i zar nije pozitivno da uposlenici općine budu i informisani, Efendić je rekao da je svakako pozitivno da su uposlenici informisani, ali je problem ako im to postane važnije od posla.

Kao dodatno obrazloženje za blokiranje pristupa najposjećenijim web stranicama, Efendić je istakao da su to uradili jer im je nekoliko puta padao server i web stranica jer su se svi kačili na YouTube.