BiH
0

Selma Adžem i kapiten Portsmoutha pokrenuli akciju za pomoć djeci Goražda

Klix.ba
Johnny i Selma
Johnny i Selma
Mlada Goraždanka Selma Adžem, koja u Engleskoj gradi uspješnu muzičku karijeru, pokrenula je sa svojim vjerenikom Johnnyjem Ertlom, kapitenom FC Portsmouth, humanitarnu akciju za pomoć djeci Goražda.

Akcija je pokrenuta u Engleskoj prije mjesec dana, a poznata britanska televizijska kuća Sky uradila je i prilog o tome.

“Tokom ljeta nastupili smo na popularnom Goraždanskom festivalu i nakon susreta sa divnom djevojkom Arijanom Dragolj iz Udruženja Roditelji, odlučili smo da pomognemo ugroženoj djeci iz Podrinjskog kantona, gdje djeluje ovo udruženje. Inače, Udruženje Roditelji je jedna divna organizacija čija je vizija da se svako dijete treba odgajati uz mnogo ljubavi, sigurnosti i poštovanja koje mu roditelji, porodica i cjelokupno društvo trebaju pružiti", rekla je Adžem.

Nakon što su se vratili u Englesku Selma i Johnny su se obratili njegovom klubu te je uprava Portsmoutha odlučila pomoći. Klub im je odštampao reklamni materijal koji su podijelili navijačima koji dolaze na utakmice kluba, te klupskim igračima i uposlenicima. Na plakatima piše "Molim vas pomozite djeci i mladima u Bosni koji su zbog rata izgubili sve".

"Da bi privukli što više donatora, klupski funkcioneri su odlučili da svakom od njih poklone po dvije ulaznice za utakmicu FC Portsmouth. Osim toga, u kompletan projekt uključili su i kompaniju Yellow Self Storage, koja će obaviti tehnički dio posla, prikupljanje, skladištenje i odvoz donacije u Goražde. Inače, očekujemo da će se u ovoj akciji prikupiti velika količina školskog pribora, odjeće i obuće", rekla je Adžem.

U okviru akcije koja će trajati do kraja ove godine prikupljaju se i igračke, igrice, te pokrivači. Na kraju akcije izvlačit će se i sretni dobitnik donator, koji će imati priliku upoznati se sa Johnnyjem Ertlom.