BiH
0

Šehić: Prihvatam odluku Nadzornog odbora GRAS-a

FENA
Adis Šehić
Adis Šehić
Odlukom Nadzornog odbora sam smijenjen sa funkcije vršioca dužnosti generalnog direktora GRAS-a i prihvatam odluku Nadzornog odbora, izjavio je danas Agenciji Fena bivši v.d. direktora GRAS-a Adis Šehić.

On je dodao kako "trenutno nije u preduzeću", ali da se nada "da će Vlada KS i Ministarstvo saobraćaja KS naći neki zajednički jezik sa Sindikatom kako bi se riješila ova situacija i uspostavio saobraćaj, te kako niko ne bi trpio, ni građani KS, a ni radnici GRAS-a".

Šehić je kazao kako ne zna zašto je smijenjen sa funkcije v.d. direktora GRAS-a, ali smatra da razlog njegove smjene nije njegov rad.

"U ova četiri mjeseca radio sam dnevno i 12-14 sati. Radio sam od ujutro od 06.00 sati pa navečer do 20.00 sati ta četiri mjeseca, jer nije jednostavno obezbijediti platu za 1.700 radnika ili svaki dan 10.000 litara nafte. Trudio sam se maksimalno da uradim svoj posao što mogu bolje. Ne znam koji je bio razlog zašto su me smijenili, ne vjerujem da je to bio moj rad. Ovo što imam podršku radnika za mene je jedna moralna pobjeda, jer je to dokaz da sam radio onako kao što je trebalo da se radi", kazao je Šehić.

On je situaciju u GRAS-u ocijenio kao "vrlo neizvjesnu".

"Nadam se da će se što prije biti uspostavljen konktakt između Sindikata komunalne privrede i Vlade KS kako bi se našlo zajedničko rješenje. Ako se razgovara mora se doći do rješenja", kazao je Šehić.