Pojačati saradnju
201

Šefik Džaferović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća iz Sjeverne Makedonije

F. H.
Foto: Predsjedništvo BiH
Foto: Predsjedništvo BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije.

Delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća, činili su predsjednik Dževad Hot, predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Munir Kolašinac, direktor Uprave za manjinske etničkezajednice Admir Uzunović i generalna sekretarka Bošnjačkog demokratskog saveza Edina Zećirović.

Razgovarano je o aktuelnim pitanjima i problemima od značaja za bošnjački narod u Sjevernoj Makedoniji, sa naglaskom na provedeni popis stanovništva.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović kazao je da Bošnjaci, kao i svi drugi narodi u regiji, žive u svim državama regije, te trebaju njegovati svoje etničko jedinstvo, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet država.

Džaferović je poruči da bošnjački narod u Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji treba jačati svoje veze, kroz bilateralne odnose dvije države, jednako kao i kroz saradnju u okviru Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća.