BiH
136

SDU Živinice: Dvije trećine sredstava za kampanju bit će izdvojeno u humanitarne svrhe

Klix.ba
Predsjedništvo OO SDU Živinice je na svojoj redovnoj sjednici donijelo odluku da će dvije trećine namijenjenih sredstava za izbornu kampanju izdvojiti u humanitarne svrhe, za socijalno ugrožene kategorije građana naše Općine koji nemaju novaca ni za hranu.

U tom pogledu, stav rukovodstva općinske organizacije ove stranke je da se ne žele ponašati kao vladajuće stranke koje su u ove svrhe izdvojile više desetina hiljada konvertibilnih maraka, a taj novac je novac naroda, te se žele putem džambo plakata i drugih koruptivnih metoda nametnuti kao politika koja ima odgovarajuća rješenja uz narod za narod i za sve nas.

Ključni ciljevi OO SDU Živinice su razvoj intustrije, turizma i kooperative.

"Ukoliko dobijemo odgovarajuću podršku građana naše Općine, ključne oblasti kojima ćemo posvetiti posebnu pažnju i razvijati ih, u saradnji sa međunarodnim partnerima sa kojima imamo odlične poslovne i prijateljske kontakte, su turizam, drvna, mašinska i auto industrija te kooperative. Pokretanjem i oživljavanjem ovih djelatnosti za koje imamo sve preduslove, vratit ćemo dostojanstvo ljudima na našim prostorima. Dosadašnje vlasti, nažalost, o ovome nisu znale, a ni htjele razmišljati, već naprotiv uništili su i rasprodali sve što je do skora značilo simbol ovih prostora. Zbog toga je 2.10.2016 godine dan kada odlučujemo o našoj sudbini ili tzv. sirijskom sindromu ovih prostora", istakao je predsjednik Općinskog odbora SDU Živinice, prof.dr.sc. Zijad Jagodić, nosilac liste kandidata SDU stranke za Općinsko vijeće Općine Živinice.

"Stranka SDU je generalno respektabilna i jedna od rijetkih danas čije je rukovodstvo kao i članstvo sposobno voditi procese u skladu sa potrebama, zakonom i na način kako to građani BiH zaslužuju.", dodao je Jagodić za službenu stranicu Općinskog odbora SDU Živinice.

Na predstojeće Lokalne izbore, Općinska organizacija SDU Živinice će imati kandidata za poziciju načelnika Općine Živinice. Po prvi put u historiji ove Općine, to će biti žena, mr.sc. Merima Aljić.

"Općinska organizacija SDU Živinice definitivno može biti ponosna na svoje kandidate za Općinsko vijeće.Spoj mladosti, kompetencije i iskustva zasigurno može napraviti pomak za bolje sutra.", kratko je izjavila kandidatkinja za načelnicu Općine Živinice, mr.sc. Merima Aljić.