BiH
4

FOTO / SDP u Ključu: Promjene moraju uslijediti

Klix.ba
Gotovo 2.000 hiljade građana okupilo se na centralnoj manifestaciji SDP-a u Ključu.

"Svi društveni parametri u općini Ključ su u negativnom trendu. Privrede nema, investicije su nikakve, mladi i stari odlaze, mito, korupcija, nepotizam, kriminal su praksa u svakodnevnici društveno-političkog života u općini Ključ. Upravo ovako loša situacija u općini Ključ zahtjeva promjene koje moraju uslijediti", navode iz SDP-a.

Građane i goste na centralnom predizbornom skupu u prepunoj sali Doma kulture u Ključu, te više od hiljadu koji su ostali izvan sale pratili su predstavljanje preko videozida, pozdravio je kandidat za načelnika prof. Nedžad Zukanović. Povjerenik Kantonalne organizacije SDP dr. Hamdija Lipovača ukazao je na činjenicu da se vlast nije mogla obnašati sa onima koji nisu bili spremni na odgovornost i promjene i zato je SDA morala otići u opoziciju te je dodao da je nova većina u vlasti USK odgovornija i spremnija da se ubrzano radi kako bi se nadomjestilo propušteno.

Šef Izbornog štaba SDP BiH Marin Ivanišević dao je punu podršku kandidatima iz Ključa za Općinsko vijeće, a Nedžada Zukanovića već vidi u ulozi novog načelnika u Ključu. Generalni sekretar SDP BiH i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić govorio je o radu Federalne vlade u proteklih 18 mjeseci i dobio punu podršku građana Ključa.

Općina Ključ je sredina na koju se dobrim dijelom odnosila revizija stečenih prava porodica šehida i boračkih prava. O tome je govorio federalni ministar Zukan Helez. On je poručio ovim kategorijama građana da niko ne može ostati bez svojih prava ukoliko je sve po zakonu, navedeno je u saopćenju za javnost SDP-a.