Stranački izbori
143

SDP potvrdio rezultate: Nikšić 13.039, Delić 8.423, a Pudarić 1.107 glasova

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Centralna izborna komisija SDP-a BiH je na današnjoj sjednici utvrdio konačne rezultate za predsjednika Socijaldemokratske partije BiH.

Zvanični potpuni rezultati glase - Edin Delić 8.423 glasa, tj. 37,32 posto; Nermin Nikšić 13.039 glasova, tj. 57,78 posto te Svetozar pudarić 1.107 glasova, tj. 4,91 posto.

"Centralna izborna komisija Socijaldemokratske partije BiH želi još jednom zahvaliti svim članicama i članovima što su iskoristili svoje biračko pravo i sa izlaznošću više od 80 posto pokazali da je SDP istinski lider demokratizacije izbornih procesa u Bosni i Hercegovini", kaže se na početku saopćenja SDP-a

S obzirom da rezultati sa glasačkih mjesta, za koje su uloženi prigovori, ne mogu uticati na rezultat, CIK SDP BiH je odlučio da sve navode iz istih ugradi u vlastiti izvještaj o provedenim izborima, koji će biti dostavljen organima SDP BiH.

Također, CIK SDP BiH će, u skladu sa analizom protekle kampanje, dostaviti i sve ostale preporuke, a posebno za iskustva korištenja društvenih mreža.