Poziv na razum
0

SDP Mostar reagovao na najavu rušenja najstarije brijačnice, pozvali gradonačelnika da reaguje

A. L.
Nakon informacija da se u Mostaru namjerava rušiti najstarija brijačnica u Hercegovini, reagovao je mostarski SDP.
Pozvali su nadležne da se prestanu baviti "nezakonitim i siledžijskim aktivnostima" iseljavanja prostora koji su u ekonomskoj funkciji i uredno plaćaju obaveze, nego da konačno pristupe prioritetnom uklanjanju ruševina koje su prijetnja decenijama.

"Nevjerovatna je količina bahatosti i neznanja sistema kojem tajkuni na dnevnoj osnovi uzurpiraju gradske parcele za svoje milionske projekte, dok isti taj sistem odlučuje dokazati postojanost na malom običnom radniku u jednoj brijačnici koja je brend tog dijela grada. E, pa neće moći lokalne siledžije", navode iz SDP Mostar.

Kako dodaju, politika devastacije historije grada, uklanjanja svega onoga "što vas podsjeća da je postojao svijet i prije vas" jednostavno nije moguće.

"Mandatni košmar koji građani žive sa tajkunskom vlašću koja zatvara oči pred silom i novcem, nema pravo svoju nesposobnost i kukavičluk dokazivati maltretirajući običnog čovjeka", navodi se u saopćenju.

SDP Mostar poziva gradonačelnika da urazumi sve one koji su u svojoj bahatosti po ko zna koji put i ko zna za čije interese krenuli u osvajanje tuđih legalnih kvadrata.

"Nije zakonito, nije ljudski, a nije ni moralno!", zaključili su.