Pozitivne refleksije na BiH i regiju
0
SDP BiH čestitao pobjedu SDP-u Hrvatske
Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pozdravio te kolega što je sjedio s tobom u klupi u Srednjoj šumarskoj u Karlovcu.
putopisac.com
Pravi Hrvati žive u Sarajevu Tuzli Zenici i nisu samo HDZ.Hrvata ima u SDP BiH HSP BiH Narodnoj Stranci Radom za Boljitak HSS-NHI i ovi Hrvati nisu isprani mozgova po željama Čovića i LJubića.HDZ BiH i HDZ 1990 odavno odrekao Hrvata iz Bosanske Posavine.
Dragi Muslimani nemate brige oko nove vlade u Hrvatskoj. Zatišje na vaše neustavno ponašanje i preglasavanje Hrvata će trajati još jako kratko. Najduže do 1.7.2013. Eto do tada se Zlatkec \'Obmana\' može početi ponašati u skladu s ustavom BiH a nakon tog datuma odnosno kad Hrvatska uđe u EU će se mal zavrnuti rukica multi Sarajevu pa će sve doči na svoje mjestu jer ipak je Hrvatska potpisnica Daytonskog sporazuma te se mora brinuti da se on provodi. Pozdrav iz Zagreba
Niste mi jasni vi koji likujete i kao trpate sol na ranu BH Hrvatima jer je eto HDZ RH izgubio. Stalno se na ovom portalu vrte neka razmisljanja Bosnjaka da smo mi BH Hrvati neki secesionisti, ultraradikalni i sta ti ja znam sto sve ne. Vjerujte me vecina BH Hrvata zapravo razmislja na sljedeci nacin:BiH je nasa domovina i to nije upitno, mi smo jedan od tri konstitutivna naroda i trazimo svoja ustavom garantirana prava niti veca niti manja sto uzivaju ostala dva naroda sto znaci da izbor etnickih predstavnika u vlasti treba biti rezultat pravedne izborne geometrije i politicke kulture, sva prava jednaka za sve u cijeloj BiH, gradjani iz reda ostalih imaju pravo na svoje predstavnike u vlasti itd. itd. A sto se sada dogadja:jasno je da bosnjacka politicka elita razmislja na nacin da njihova konstitutivnost treba biti veca od ostalih a to je nemoguce jer je to kraj BiH a oni kao to ne zele. SDP samim time hrani HDZ BiH glasacima svojim ponasanjem a zeli promjene...silom ne ide!
Ja sa mnogo smijem pisajuci ovdje komentare, nemam druge zabave, zvijezde Granda nisu jos pocele
e da ste tako fini prema bh Hrvatima pa i Srbima zasto da ne ...gdje bi kraj BiH bio...ovako kako radite samo se mozemo smijati \"vasoj dobronamjernosti\" :)
koje uvlačenje u pakaš Milanoviću i horoz koaliciji...nista čudno od suncokreta,vazda bili uvlakači,nekad azijatima,pa poglavniku i Hići,a danas Amerikancima,Njemcima,Britancima i ostalim zapadnjacima od kojih ocekuju da izvrse pritisak na Srbe i Hrvate da prihvate njihove nelegalne vlade što ovi naravno,neće učiniti...
Svejedno mi je ko je pobijedio u Hrvatskoj ali mi je drago zbog BiH HDZ-ovaca da je HDZ u Hrvatskoj izgubio. Dosta su se \" trsili\" dok im je neko stajao za ledjima. Nadam se da ce sad doci do pameti i malo vise postovati svoju jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu . ps.ne navodim ovo iz mrznje prema nasim Hrvatima , nego bi mi bilo drago da svi postujemo SVOJE jer i u Zagrebu i u Beogradu smo svi Bosanci i Hercegovci .
hrvatski SDP i bosnjacki SDP su dva totalno razlicita svijeta i nevjerujem da oni iz hrvatske hoce da imaju bilo kakve veze sa ovima... to sto se Zlaja zali na dva HDZa novoj hrvatskoj vlasti je promasaj.. ovi novi u hrvatskoj ce podrzati bosanske HDZove i hrvatski narod u bosni i to daleko daleko jace nego sto je to radila Kosor... nova ministrica vanjskih poslova u hrvatskoj je zagovornica treceg entiteta, a novi potpredsjednik vlade vise voli ukrajince od nas... tek sad dolaze problemi .. zivi bili pa vidjeli
Sta se nas tice kada vi odrzavate vase interne sastanke. Vi ne vodite racuna o ovoj zemlji i to je jedino sto je vrlo ocito. Hapci bez lica.
Nije BH Hrvatima SDP trn u oku kao SDP nego njegovo vodstvo,tj. sarajevska politicka elita i njena hegemonija u ovom slucaju nad voljom BH Hrvata kao konstitutivnog naroda. Ne radi se o tome da li je neki Hrvat iz SDP-a manji od onog iz HDZ-a ili neke druge stranke nego se radi o tome da SDP koristi diksriminirajucu izbornu geometriju tako da u mjestima gdje Hrvati cine 2% stanovnistva dobije glasova kao da tu zivi 30% Hrvata sto nije u redu jer se to poslije ogleda u broju zastupnika u Domu naroda i parlamentu FBiH i BiH. I naravno analogna stvar je sa izborom clana predsjednistva. Dakle radi se o tome da je etnicka struktura BH stanovnistva jako regionalno razlicita i kad se pomire izborna zelja i stvarni broj tj. tezina tih dobivenih glasova sa brojem pojedine etnicke skupine nekog podrucja i kada se to ozakoni (sasvim logicno i pravedno) stvari ce krenuti nabolje. I naravno treba uvesti nemogucnost preglasavanja u vladi FBiH. A ako SDP BiH dobije na taj nacin potporu Hrvata sve 5!
E vala i Gosto him čestita, neka neka i naš Zlajo prosperira u rvackoj, pomogo him je on vala puno, jednog him je precjednika ovdje u BiH namjestio, a evo s drugim je ohoho...., tako Zlajo samo pazider sine latin je lukav, jerbo oni Josip nije broz, da se nezezneš sine, nego oni njihov sve medi kad priča sve izvinjava, sve fin, al tek poslje, kad prodje voz skontaš da ti ga je zavuko, s oproštenjem duboko s ledja.
@ampak (ne onaj prvi nego ovaj iznad) Pa zar ne vidiš, papak jedan, sa koliko ironije i skoro sarkastično piše prvi ampak ? Za tebe je stvarno samo HDZ, cijelog tvog i njihovog života, morone !
Nije pobijedio sdp hrvatske nego dudle-coock-riku koalicija u kojoj je sprcano od mila do nedraga. A što se tiče samih hrvatskih bivših komunjara tu ima večih hrvatina nego što je đmantu ikada bio. samo da se zna.