Reakcija
109

SDA Zenica: Neka Kasumović objasni narodu otkud mu milioni i vrijedne nekretnine

E. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nakon današnjeg izlaganja gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića na Gradskom vijeću Zenica gdje je iznio niz optužbi na SDA u slučaju njegovog hapšenja u akciji Zenicatrans, reagovali su i iz ove stranke s porukom da Kasumović prestane ometati istragu i prestane vršiti pritisak na pravosuđe.
U saopćenju SDA Zenica ističu da "Fuad Kasumović nastavlja da lažima i manipulacija od sebe pravi žrtvu te da je govornicu Gradskog vijeća danas zloupotrijebio da se još jednom obruši na institucije pravosuđa, a nebuloznim izjavama i na Stranku demokratske akcije".

"Da je predmete visoke korupcije teško procesuirati govori i ovaj slučaj, gdje se gradonačelnik koristi svim mogućim sredstvima, uključujući i poluge vlasti, da ometa istragu i vrši direktan uticaj na pravosuđe. Tome u prilog ide i zaključak Gradskog vijeća koji su izglasali vijećnici većine koju predvodi njegova politička stranka. Ako već optužuje i insinuira, bilo bi dobro da javno kaže imena i prezimena osoba koje su mu, tobože, to sve govorile. Kad se već naziva "moralnom vertikalom", također bi bilo fino da narodu objasni otkud mu milioni na računu, brojne nekretnine i benzinske pumpe, a da je pritom čitav svoj radni vijek proveo u državnoj službi primajući platu iz budžeta", stoji u reagovanju zeničke SDA.

Dalje traže od Kasumovića da objasni i revizorski izvještaj po kojem je i do hiljadu i po posto povećao vrijednost i platio javne radove firmama bliskim njemu lično i njegovim saradnicima.

"Sve ostalo je manipulacija, obmanjivanje javnosti i uticaj na rad pravosuđa", stoji na kraju reagovanja SDA Zenica