Kongres stranke
0

SDA uskoro bira predsjednika i zamjenika

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Delegati 5. Kongresa Stranke demokratske akcije (SDA) uskoro bi trebalo da pristupe izboru predsjednika i zamjenika predsjednika stranke.

Nakon trenutne rasprave o radu stranke između dva kongresa i Prijedlogu programske deklaracije, bit će prezentiran Izvještaj izborne komisije o kandidacionom postupku i prijedlozi liste kandidata za izbor predsjednika i zamjenika predsjednika stranke.

Potom je, prema planiranom dnevnom redu rada Kongresa, predviđeno obraćanje predsjedničkih kandidata Sulejmana Tihića, Bakira Izetbegovića i Adnana Terzića.

Nako izbora predsjednika i zamjenika predsjednika SDA, uslijedit će izbor potpredsjednika stranke i članova Glavnog odbora.

Delegati su u okviru rasprave o radu stranke i Prijedlogu programske deklaracije te drugim prezentiranim dokumentima, uglavnom iznijeli niz kritika, prijedloga i sugestija o unapređenju rada stranke.

Većina njih je pozvala na potrebu daljnjeg osnaživanja i jedinstva stranke.

Jedan od diskutanata Hasan Čengić kritizirao je rad aktuelnog predsjednika Sulejmana Tihića, ukazao na potrebu izmjena Statuta stranke, te pozvao na njenu demokratizaciju i reorganizaciju.

-Pozivam delegate da izvrše demokratske promjene da bi SDA bila snažnija i jedinstvenija, kazao je Čengić.