BiH
292

SDA u Ilijašu: Osigurat ćemo ekonomski razvoj BiH

Klix.ba
(Foto: SDA)
U sportskoj dvorani u Ilijašu večeras je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem se prisutnim članovima i simpatizerima ove stranke obratio kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

On je istakao da će se SDA zalagati za očuvanje teritorijalnog integriteta BiH, jačanje države, te razvoj ekonomije i zapošljavanje nezaposlenih ljudi.

Naglasio je da SDA treba 300.000 glasova i snažan probosanski front koji će zaustaviti pokušaje ugrožavanja teritorijalnog integriteta BiH, dati sigurnost za građane, te omogućiti razvoj ekonomije.

"Učili smo politiku od velemajstora, Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića. Sto problema ima ove zemlja, sto potreba, sto pitanja, a odgovor je u jedinstvu koje nam vraća snagu“, kazao je Izetbegović, koji je protukandidatima poručio da je SDA najjača politčka snaga u BiH.

Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA BiH i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH, rekao je da je došlo vrijeme da se naš narod i zemlja ekonomski uzdižu, što pokazuje rad Bakira Izetbegovića koji donosi investicije u BiH.

"Zbog toga i zbog budućnosti naše djece podržimo Izetbegovića i kadrove, jer samo je u jedinstvu naša snaga i pobjeda“, kazao je Sarajlić.

Denis Zvizdić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, pozvao je prisutne da glasaju za SDA, jer je to stranka koja okuplja ponosne ljude koji su implementirali hiljade projekata.

"Vrijeme je da damo glas onima koji iza sebe imaju rezultate i koji ispunjavaju obećanja. Jedino mi imamo projekte koje smo realizirali“, kazao je Zvizdić i dodao da o BiH mora odlučivati Bakir Izetbegović, čovjek s državotvornim stavom, koji je uvijek štitio interese BiH i bošnjačkog naroda.

Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš, rekao je da je SDA odgovorna stranka sa odgovornim ljudima koji su spremni polagati račune za svoj rad. On je pozvao prisutne da glasaju za SDA, jer ona ima najbolje kadrove koji će omogućiti dalji razvoj Ilijaša i puno korištenje prirodnih resursa ove općine.