BiH
120

SDA održala predizborni skup u Kiseljaku

Klix.ba
(Foto: SDA)
U dvorani Srednjoškolskog centra u Kiseljaku večeras je održan centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće oktobarske izbore.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je da će SDA pobijediti zbog svega onoga što je učinila za narod u posljednje 24 godine, ali i zbog toga što ima najbolji plan za budućnost BiH.

"Mi nemamo pravo na još jednu grešku, nemamo još četiri godine. Neki od njih u posljednjih osam godina nisu uradili ništa, nego su samo živjeli na račun poreskih obveznika. Moramo ojačati čitavu državnu strukturu obrazovanim, odgovornim ljudima. Podsjećam vas da je SDA svaki zadatak, koji joj je narod zadao, izvršila“, naglasio je Izetbegović.

Istakao je da će se SDA nastaviti boriti protiv poniženja, nezaposlenosti i ekonomske propasti. Šefik Džaferović, nosilac liste za Parlament BiH, podsjetio je da SDA zna kako voditi procese naprijed.

"Izbori u BiH uvijek su bili više od izbora. Na njima se uvijek biraju oni koji će za vas donositi sudbonosne odluke. Stoga nije svejedno ko će umjesto vas donositi te odluke, jer je očito da oni koji su sada na vlasti to ne znaju. Treba nam neko ko će učvrstiti poziciju BiH u regionu i svijetu“, rekao je Džaferović.

Nositeljica liste za kantonalnu Skupštinu Srednjobosanskog kantona Melika Mahmutbegović istakla je da je jedino SDA ispoštovala izborni zakon, te da jedina ima 40 posto žena na listama. Pozvala je na jedinstvo, posebno žene, čija je snaga unutar SDA itekako prepoznata.

"Bošnjaci su danas razjedinjeni. Dajte da se kao narod konačno saberemo, da razmišljamo ko smo, šta smo i kuda naprijed. Jedino je SDA garant opstanka Bošnjaka, ali i BiH. Jedino je Bakir Izetbegović ustao u zaštitu Bošnjaka u entitetu RS“, naglasila je Mahmutbegović.