BiH
0

SDA: Lajčakovo reagiranje pisali oni s kojima je nazdravljao

FENA
SDABiH smatra da je visoki predstavnik Miroslav Lajčak "izuzetno agilan i brz u reakcijma na izjave SDA koje nikada nisu bile antidejtonske ili antibosanske" te je "postao i tumač saopćenja i stavova SDA tvrdeći kako je reakcija na najnoviju rezoluciju NSRS "paranoična" te kako SDA želi biti "vlasnik Bosne i Hercegovine i odlučivati ko će u njoj živjeti".
  • Lajčak vjerovatno nije lično pročitao saopćenje SDA ili su njegovu rekciju pisali oni s kojima je nazdravljao antidejtonskim, antiustavnim i antibosanskim rezolucijama skupštine manjeg bh. entiteta, navodi se u saopćenju ove stranke.

Bh. građani i javnost, stoji u saopćenju SDABiH, do sada su bezbroj puta imali priliku čuti i vidjeti "drskost i bahatost s kojom se Milorad Dodik i njegov SNSD-e kao i neki drugi srpski političari i stranke iz RS-a ophode prema međunarodnoj zajednici i njenim predstavnicima u BiH posebno kada je riječ o visokom predstavniku.

  • SDA nije govorila o regionu jer je općepoznato da je Srbe sa Kosova i kninske krajine protjerao Slobodan Milošević. Zato nije problem SDA, niti ostalih građana koji BiH smatraju svojom domovinom, što su se neki prepoznali u ovoj povijesnoj činjenici. To su sljedbenici politike i baštinici zaostavštine Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića i mora im biti jasno da velikosrpski hegemonistički projekti utemeljeni na genocidu i zločinu nemaju budućnosti, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDABiH.