BiH
327

SBB tvrdi: Zijad Turković prijeti Radončiću, "Grudva je krenula"

Klix.ba
Iz SBB-a su uputili saopćenje u kojem navode kako Zijad Turković, koji izdržava 40-godišnju zatvorsku kaznu u Zenici prijeti Fahrudinu Radončiću, predsjedniku SBB-a u pismu koje je potpisano pod imenom Zijad Turković.

Iz SBB-a navode kako je riječ o provocirajućem pismu koje je na adresu Radončića poslano 13. januara, gdje na poleđini pisma piše "Ožalošćeni Zijad Turković".

U pismu je bijeli papir sljedećeg sadržaja; "Arkane, bašum-sagosum. Primi moje saučešće. P.S. Grudva je krenula", saopćili su iz SBB-a.

Očigledno da najveći poslijeratni zločinac u Bosni i Hercegovini Radončiću prijeti hapšenjem i podsjeća ga na čuvenu rečenicu koju je Radončić izgovorio kao ministar sigurnosti BiH, kada je najavio borbu protiv sistemske korupcije i kriminala, navodi se u saopćenju SBB-a.

SBB traži da se provede istraga jer je Radončić i član Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i o istrazi obavijesti javnost, a ne da ovo saopćenje po običaju neko tretira kao navodni pritisak na neovisno pravosuđe, poručuju iz SBB-a.