BiH
8

SBB: Bakir Izetbegović želi ukloniti nepoćudnog rivala Fahrudina Radončića

Klix.ba
Nakon intervjua koji je za Klix.ba dao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, u kojem je, između ostalog, govorio i o predsjedniku Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću, na našu adresu stigla je reakcija SBB-a.

"Činjenica da Bakir Izetbegović, u intervjuu za Klix, tvrdi da je američki tužilac pročitao ime predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića kao dijela zločinačke organizacije Nasera Keljmendija i da to 'Radončića diskvalificira kao ozbiljnog kandidata za člana Predsjedništva BiH', samo potvrđuje da je 'slučaj Keljmendi' i fabriciranje Radončićevog imena u njemu politički motivirano, kako bi nepopularni Izetbegović uklonio nepoćudnog rivala", ističe se u saopćenju za javnost SBB-a.

S obzirom da Kosovo i BiH nemaju diplomatske odnose, predstavnik Eulexa u vidu spomenutog tužitelja, samo je pročitao ono što je napisano u Sarajevu, kaže se dalje.

"Činjenica da je državni tužitelj Goran Salihović svojim pečatom i pod brojem A-I-231/14 od 16. 07. 2014. godine eksplicitno potvrdio da u predmetu 'Keljmendi' Radončić nema nikakav pravni status, čak ni kao svjedok, isključuje Izetbegovićevu ishitrenu i zlonamjernu političku presudu. Uostalom, Keljmendi je lociran i uhapšen dok je Radončić bio ministar sigurnosti BiH. Radončić nema namjeru da se pravda Izetbegoviću koji je od ove zemlje oteo basnoslovno blago koje je skupljala njegova familija za lažnu pomoć odbrani BiH u ratu, te čovjeku koji je bio mentor dolasku mudžahedinima, vehabijama ili iranskim špijunima, te neviđenoj sistemskoj korupciji kroz razne El Šidijeve poslove, a što je stotine hiljada ljudi ostavilo bez posla i perspektive", istaknuto je u saopćenju za javnost SBB-a.

"Pravdanju tek nema mjesta naročito ako se zna činjenica da je upravo Izetbegović godinama živio i upravljao sa kriminalnim likovima kao što su Juka Prazina, Ćelo Delalić, Ismet Bajramović Ćelo, Mušan Topalović Caco i dobro je upoznat sa više naručenih političkih ubistava koja, zbog blokade iz centara moći, nije bilo moguće otkriti. Prema tome, Izetbegović jeste problem Radončiću, jer Radončić neće odustati od otkrivanja političkih ubistava i borbe protv sistemske korupcije, čije je oličenje upravo dugogodišnje djelovanje Bakira Izetbegovića", poručuju iz Radončićeve stranke.