Glasometar pred Katedralom
0

FOTO / "Saznajte koja stranka vam najviše odgovara"

Sarajevo-x.com
Nakon što je u srijedu zvanično promovirana kampanja Razglasaj 2010., čiji je sastavni dio web-alatka Glasometar, u četvrtak su svi oni koji nisu u prilici da često koriste internet na punktu kod Katedrale mogli da odgovore na pitanja i vide koja stranka im je najbliža.

Preko Glasometra po prvi put u BiH građani na jednostavan način, kroz 30 pitanja u kratkoj i 48 pitanja u dužoj verziji, mogu doći do političke opcije koja im je najbliža. Napravljen je tako što su poslani upitnici političkim partijama koje su odgovorile na ista pitanja, te je kreiran svojevrstan kviz na kraju kojeg možete saznati koja je stranka koja vam po svom programu najviše odgovara. Kroz kampanju Razglasaj 2010. na siteu Razglasaj.ba građani će moći pročitati sve informacije vezane za izbore, stranke koje u njima učestvuju i sve druge aktere izbornog procesa.

"S obzirom na podatak da oko 37 posto građana BiH koristi internet, UG 'Zašto ne', u saradnji sa partnerima će organizovati svojevrsnu turneju, tokom koje će stanovnici svih većih gradova u BiH imati priliku da se upoznaju sa kampanjom i na uličnim akcijama praktično ispitaju svoje političko mišljenje kroz Glasometar", kažu iz UG "Zašto ne". Građani Sarajeva će tokom tri dana imati priliku da se ispred Katedrale upoznaju s Glasometrom, a "turneja" se nastavlja 13. i 14. juna u Banjoj Luci, 15. juna u Tuzli, 16. u Mostaru, 18. u Stocu, 19. u Zenici, 24. u Konjicu, 25. u Žepču te 28. juna u Travniku.