Zbog zločina u Brčkom
0

Savez logoraša BiH predao prijave državnom tužilaštvu

SRNA
Savez logoraša BiH predao je državnom Tužilaštvu prijave protiv četiri lica srpske nacionalnosti za koja sumnjaju da su počinili krivično djelo ratnog zločina nad nesrpskim stanovništvom u Brčkom u periodu od 1992. do 1995. godine, izjavio je danas u Brčkom predsjednik ovog saveza Murat Tahirović.

"Prijava je podnesena protiv Đorđa Ristanića, Boška Maričića, Milisava Milutinovića i Mihajla Grujića, bivših članova Kriznog štaba u Brčkom za koje se sumnja da su direktno ili indirektno učestvovali u realizaciji plana uništenja i protjerivanja nesrpskog stanovništva, te sproveli sistematski i rasprostranjeni napad na civilno stanovništvo u ovom gradu", rekao je Tahirović.

Predsjednik Udruge zatočenih - Udruženja logoraša Brčko distrikta Fadil Redžić rekao je na konferenciji za novinare da je ovo udruženje prikupilo brojne informacije, izjave svjedoka i drugu dokumentaciju i protiv nekoliko drugih lica za koja postoji sumnja da su umiješani u zločine protiv nesrpskog stanovništva u Brčkom, te dodao da će i protiv njih uslijediti prijave državnom i Tužilaštvu Brčko distrikta.