MENSA organizovala testiranje
0
Sarajlije provjeravale koliko su inteligentni
Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mensa testiranje se terba vrsiti u uslovima koji daju mogucnost za potpuno koncetraciju. Nesto ne znam koliko je OK to sto su ljudima unutra pustili fotografe da ih slikaju dok rade. Ima li kod nas ista da ce se odrzatii po nekom standardu?!?! Ako je bilo bas neophodno uslikati te ljude i nalijepiti ih na net da ih svi ovdje vidimo (mada zaista?!?), mogli ste i pred vratima a ne unutra. Ja kazem samo svoje misljenje, jer znam da bi me to da neko hoda oko mene i slika stvarno dekoncentrisalo. A cim ima ijedna osoba da joj to smeta, testiranje nije validno. Svasta.
Dzaba im rezultati, kada ce ih Incko ponistiti....
http://mensa-bih.org/
eto vala pošalji ti meni 100 kermi i ja ću ti napisati da si super pametan i da ti višak pameti curi i na uši
ne kontam fakat ove koji se bune sto test kosta, koliko god...mislim da je 20KM smijesna cifra koju svi vi \"pametnjakovici\" koji se kao bunite ostavite na kafi ili kladionici, barem na sedmicnoj bazi...ne vidim zasto za te iste pare ne bih dobio uvjerenje organizacije koja famakt okuplja kremu svjetske inteligencije!? nek ste vi pametni sto necete da izadjete na test, to je fakat odlican stav... a sad i kritika lokalnom Mensa udruzenju - kako neko uopce moze doznati kada se provode testiranja, jer mi se cini da vec godinama radite inkognito??? nema web sajta, nema kontakt podataka...kako uopce stupiti u kontakt?
inteligentan čovjek neće nikada platiti nekakav papir da mu taj komadić papira kaže da je on pametan,..... reklama , biznis i kako od glupog naroda uzeti koju marku to je svrha ovih testova,....
e tacno tako, organizacija nula bodova. dodjes na testiranje jer te nesto privatno O TEBI samom zanima, i dodju da te slikaju. tacno si dobro rekao ko cirkuski majmuni.
prelose izreklamirano. ja sam sa rajom cekao ovaj test u sarajevu i niko od nas troje nije cuo ni procitao najavu. ali kad bolje razmislim, i bolje sto nismo jer bi sluzili kao cirkuski majmuni da nas slikaju novinari. kec za organizatora, u dnevnik.
Ja mogu da razumijem, besparica je, aktuelni sukobi stavova oko vjeronauke u skolama, a\'l ne mogu da razumijem kako neko ovo moze degraditi. Jedan izlazak, s drustvom, jedna tura pica,cuga.. moze se halaliti jednom u zivotu, da uvjeris sam sebe, koliko zaista imas intelektualnog kapaciteta... Mozete pljuvati, vasa stvar, al\' jednom u zivotu makar sam sebe uvjeris koliko VRIJEDIS, a ako kojim slucajem upadnes u 2%, KAD-TAD ce ti se u zivotu isplatiti. p.s DOSTA JE VISE DA NAM KAZUJU GLUPI BOSANAC!, PROBUDIMO SE
cim uplatis 15-20 km,\"pao\" si.
Pa poznato je da su bosanci glupi. Ne znam čemu istraživanje. Jedino možda kooooooliko su glupi. Samo se bojim da je taj podatak neki veeeeeliki broj.
Sarajlije mogu samo provjeravati koliko su glupi...
U republici šumskoj IQ ne prelazi 3 %
Pa sta se tu ima provjeravati kad je sve poznato, hahahaha...
Daj ba, da sam znao za ovo išao bi i ja :S
Pfff koji bijedni genitalci platili da bi bili testirani ... neznanje je blaženstvo, kako logičan stih!
Sta li je ovim ljudima? Na Internetu more i more testova, opet more i more literature koja IQ smatra nemjerljivom karakteristikom itd. Valjda ih vodi jak EGOIZAM u zivotu kad se smatraju tako pametnim da im treba i certifikat za pamet cccccccc :)