Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
studiraš na internacionalnom interkontinentalnom transgalaktičkom univerzitetu u travniku?
studentice pune para u mom naselju studentica ima za cijeli razred a udaraju se ko lude svaka ga voli primit za dnevnicu
\"Ovako sad umjesto da predaješ fiziku radiš ko fizičar noseći vreće na Palama. \"Nije tačno, predajem fiziku u Republici Srpskoj. Tvoj pitanje što sam se vraćao u Sarajevo odražava svu mržnju koja je usmjerena na sve što nije muslimansko. Takva mržnja, hvala Bogu, ne postoji ni u Beogradu ni u Republici Srpskoj.
Ma dobar je Beograd. Vuklo se tamo sa svih strana. Neznam što si glup pa se vračao u Sarajevo. Trebao si ostati tamo i odmah dobiti posao. Ovako sad umjesto da predaješ fiziku radiš ko fizičar noseći vreće na Palama.
hocete da se skolujete preko tudjih ledja nema smisla ja bi njima naplacivao kirije pa kad se zaposlis zaradjuj a ne od moje plate da vam placam i da me jos jasete kad se zaposlite jer ja nisam imao za faks
Tako će vam biti dok su većina studenata upisana preko štele, polaže ispite preko štele, diplomira preko štele i zapošljava se preko štele. Kada se budu upisivali odlikaši koji će bez pardona profesoru reći u brk šta ga dođe, i kada, kao svugdje u svijetu na medicini budu studirali NAJPAMETNIJI STUDENTI onda će \"analni speolozi\" moći se instalirati na nekakvim političkim naukama i sličnim kvazi fakultetima. Do tada ćete svi vi lažnjaci trpiti te analne speleologe jer su oni najbolji od vas. A do tada trpite i šutite i molite babu da plati ispite, a vi mačke dajte p.i.čke i glumite doktore(ice)
U Beogradu je usluga Studentskog centra bila solidna i u vrijeme sankcija, a sada je, kako čujem od sadašnjih studenata, odlična. Cijena za mjesec dana je, kako vidite, na nivou prosječne potrošnje za jedne posjete kafiću. Pravo na beneficiranu ishranu imaju svi redovni studenti, bez obzira jesu li smješteni u domu ili ne, što u Sarajevu nije slučaj. Ponosim se što sam studije završio u Beogradu, makar je to mnogima u Sarajevu smetalo, pa, iako sam profesor fizike(deficitarno zanimanje), posao nisam mogao dobiti i slatko sam se iselio iz Sarajeva.
Nisam student i možda griješim ili malo znam ali mislim da se društvo treba brinuti za onaj dio školovanja koji je proglašen zakonom obaveznim. Nismo više u onom bivšem sistemu kada je i školstvo i zdravstvo bilo besplatno za skoro sve stanovnike. Sada je teško imati dijete i u osnovnoj školi koliki su troškovi a niko te ne pita. Mislim da cijena od 120 KM za stan i hranu u domu nije velika obzirom da masa studenata ne može dobiti smještaj u domu pa plaćaju privatno i stan i sami se hrane. Uz to gazdama plačaju posebno i struju i vodu i grijanje. Vanredni studenti nemaju čak pravo ni na jeftiniji prevoz. Ipak neko misli na vas. NOVO u BH Telecomu - SUPER POVOLJNI Student Plus paketi Sve se nema a sve najnoviji mobiteli od po 500 KM. Sve se vidi po tramvajima od Neđarića prema gradu.
Postoji i sad BOHEMSA - elitističko udruženje za probrane likove, nama smrtnicima toliko strano i nepoznato, likovi u tom udruženju su manekeni samo takvi, a prolaze kroz fax kao da su na FPN. Inače svi ti analni speleolozi su tu uključeni, imaju maximalnu podršku vrha fakulteta i predstavljaju \'\'reprezentativni dio našeg faxa\'\'. Svi su SUPER studenti, sve daju u roku, uvijek imaju viška vremena za kojekakve aktivnosti, što je za nas smrtnike na Medicini van svake pameti i mogućnosti. Odbojni su i imaju takav stav čisto da odbiju dobronamjerne studente koji bi se uključili u to možda, jer očigleno se dobivaju izuzetne povlastice. Ali ne može svako upasti u to, jednostavno je to rezervisano za ELITU, ne znam kako to funkcioniše, po kojim ključevima i kriterijima... jednostavno, cijelo udruženje je poput onih tajnih elitističkih udruženja kakve gledamo na filmovima... lol
Hvala ti što si potvrdio moje navode. Ja sam diplomirao na tom istom fakultetu prije 6 godina.Tada je postojala Bohemsa, udruženje studenata sa jednako odbojnim likovima, ali ovo pismo javnog izvinjenja dekanatu i sam način kako je pisano je zaista nešto najodvratnije što se može zamisliti. Činjenica da skoro niko iz javnosti nije reagovao osuđujuće na ovakvu besramnu poniznost jedne studentske organizacije, najbolje govori o stanju u široj zajednici.
Evo ja sam student Medicinskog fakulteta. Tačno je da su svi \'\'predstavnici studenata\'\' analni speleolozi kojima je jedina funkcija da budu glasnogovornici dekana i profesora, tj. da nam prenose informacije, i ništa više. Najžešći od svih je glavni predstavnik Muris Becirovic, koji piše pismo izvinjenja dekanu zbog toga što \'\'je vijest o poskupljenju školarine sa 3500 KM na 6000 KM izašla u medije.\'\' To je ubjedljivo najskuplja školarina na nekom državnom fakultetu u regionu - provjereno ! Naravno, najveći je problem što smo mi \'studenti\' nesložni i lahkovjerni. Lahko nas je zaplašiti i većina ne konta da je u masi snaga! Ali dok ima (i to znatan broj) onih koji se boje svoje sjene, tako će nam i biti. Nas 10% ima koji bi možda i htjeli pokrenuti neku akciju, ali tužno je što bi bili ismijani od svojih \'\'pametnih kolega\'\' , a profesori bi nam napravili to da ne završimo fax u narednih 10-15 god.
BBI 2013
EMIR KADRIĆ je lopov nad lopovima ! Zasjeo je na funkciju direktora nakon rata i ne skida se već 15 godina, a studentski domovi sve više tonu u propast! Treba ga za yaya objesit na Bjelavama!
za 150 km studenti dobiju i hranu al hranu koja se sastoji samo od krompira i rize a u sobama gore nego u KPD Zenica,wc propadaju,voda na sve strane tece,stolorija od zeljeza pa se naziva zeljorija jer drveta ni za lijeka,kad vani puse kao da su kabriolet sobe,normala moras dux ili kapu da te propuh ne safata,struju ogranicili sto znaci maksimalno 3 mobitela da se puno u isto vrijeme,radnici koji rade za dom obicna kar-ina al sve to tako mora da bude jer ja sam student i zivim u tome i kad svi sute njima jos draze,dabogda Kadricu dijete zivjelo cijeli zivot u ovakvim uslovima :)
Završio sam ja fakultet davno, ali po temama na forumima vidim ko i kako vodi studente, a svima je jasno da ta udruženja kod nas postoje samo da bi pojedinci vodali guzice po svijetu i jaranili se sa profesorima za prolaz na njihovom predmetu. Tako je bilo i dok sam ja studirao, nije bilo SPUS-a, ali bili su drugi. Zato nikada ni pomislio nisam da se učlanjujem u nikakvo udruženje. Da je sve ovo istina pokazuje i sramno izvinjenje predstavnika studenata Medicinskog fakulteta dekanatu zbog toga što su tražili svoja prava. Isto je Bakir Mehić okačio na stranicu fakulteta i tako ove sikofante iz USMF ima u džepu zauvijek.
Kadrića treba objesit jer je čovjek milioner i onemogučavao je bošnjačkoj djeci da dobiju dom a centralu SDA treba zapalit....
@doktor Ovo sam ja vise nego sarkasticno napisao.Naime,diplomirao sam na Univerzitetu Sarajevo,stari pp :)