Zabava u Pionirskoj dolini
84

Sarajevski mališani proslavili dolazak proljeća

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Učenici sarajevskih osnovnih škola "Silvije Strahimir Kranjčević" i "Aleksa Šantić", zajedno sa brojnim drugim mališanima u pratnji roditelja, u Pionirskoj dolini u Sarajevu, proslavili su dolazak proljeća.

U okviru projekta "U susret proljeću" u organizaciji agencije "New Event", učenici su priredili izložbu svojih radova, igrokaz i horske izvedbe, čime će se i na taj način obilježiti dolazak proljeća.

Uime agencije "New Event" za agenciju Anadolija govorio je Jasmin Mehaković, koji je rekao da u posljednje dvije, tri godine tradicionalno na ovaj način dočekuju proljeće u Pionirskoj dolini.

"Zahvaljujući lijepom vremenu, danas imamo i lijepu posjećenost. Ovo nije ništa novo. Ovim samo nastavljamo niz koji smo pokrenuli", istaknuo je on.

Prema njegovim riječima, sponzori su obezbijedili poklone za sve posjedioce koji su danas došli u Pionirsku dolinu.

"Učenici OŠ Silvije Strahimir Kranjčević i OŠ Aleksa Šantić napravit će danas lijepu izložbu, igrokaz, pripremili su i neke svoje horske izvedbe čime će se i na taj način obilježiti proljeće i na kraju ćemo imati male manekene agencije Free Models koji će napraviti predstavu na svoj način", dodao je Mehaković.

Hikmeta Fulin je danas došla u Pionirsku dolinu kako bi podržala svoju unuku koja učestvuje u programu malih manekena.

"Nije mi prvi put da dolazim ovdje jer ovu dolinu često posjećujem sa unukama. Najstarija unuka mi učestvuje u reviji tako da je nana došla da je gleda", dodala je Fulin.

Jedna od njenih unuka Imna Fulin, kazala je da joj se mnogo sviđa današnja organizacija, kao i sve u Pionirskoj dolini.

"Svake godine dolazimo na ovu manifestaciju. Bratova kćerka učestvuje i u programu", rekao je Jasmin Živojević, jedan od roditelja, i dodao da bi bar svaki mjesec trebalo organizovati jednu ovakvu manifestaciju.

Učenica sedmog razreda OŠ "Aleksa Šantić" Selma Duraković izjavila je da i ona učestvuje u današnjem programu, u likovnoj sekciji.

Ona je dodala da bi trebalo biti više ovakvih organizacija, sa čime se slaže i njena prijateljica Berina Bećirbašić, također učenica sedmog razreda iste škole.

"Učestvujem u likovnoj sekciji i sekciji čuvara likovnog blaga. Trebalo bi da se svi slažemo i učestvujemo zajedno u organizovanju ovakvih programa", istakla je ona.