BiH
201

Sarajevski Dom mladih opremljen novim namještajem, najavljen bogat sadržaj vikendom

Piše: A. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nakon što je najavljena obnova platoa Skenderije, još jedno kultno sarajevsko mjesto dobilo je novi inventar. Naime, Dom mladih opremljen je sa 40 novih stolova i 120 barskih stolica.

U razgovoru za Klix.ba direktor Centra Skenderija Amer Kapo ističe da će ovo nekadašnje kultno okupljalište Sarajlija postati sadržajem bogatije i raznovrsnije.

"U Dom mladih je stigao novi namještaj koji će obogatiti trenutno dosta siromašan prostor dvorane. U narednom periodu ćemo kupiti novo ozvučenje, rasvjetu i LED opremu. U Domu mladih trenutno ima 15 stolica, a to je premalo za sve što se planira u narednom periodu", izjavio je Kapo.

Dodao je kako se od jeseni očekuje bogat sadržaj u dvorani Doma mladih, kada će novi namještaj biti itekako potreban. Uprava trenutno pregovora s nekoliko izvođača koji nude svoje cijene za nastup u Domu mladih, a u planu je organiziranje i festivala. Najavio je također kako će ovo biti mjesto s pristupačnim cijenama za omladinu.

Podsjećamo, Kapo je najavio i rekonstrukciju platoa Centra Skenderija, koji je godinama razrovljen i narušava ugled centra glavnog grada.