Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
šta je i ko je taj Birač 19 miliona dug, a kolike su kamate, ko je u čije ime i za čiji račun dozvolio reprogram....... meni blombirali sat od plina zato što sam bila dužna 300 KM......... i naravno na to su mi nakalemili kamate..... kolika je kamata na 19 miliona ???????????????????u ovoj državi nismo svi jednaki to je fakat......
Mamu Vam lopovsku. Kako samo lazete narod.
\"Birač\" je u opštini Zvornik, to je, kao i što je već rečeno, fabrika ili tvornica glinice. A u Milićima je rudnik boksita \"Boksit\", inače ove dvije firme ne mogu jedna bez druge jer \"Boksit\" svoju rudu isporučuje \"Biraču\" i kasnije od toga nastaje glinica koja se izvozi dalje po inostranstvu i dobija se aluminijum. Čak u programu za budućnost postoji ideja da se gradi elektroliza u blizini \"Birača\" jer bi se time dosta dosta dobilo, kako za same ljude koje žive tu i u okolini Zvornika tako i za samu privredu i samu fabriku.
Toplane duguju Sarajevo gasu skoro dupli iznos njihovog tekuceg duga prema BH-gasu. Tako da,kada bi doticni platili dugove,bi Sarajevo gas bio u velikom plusu.
a sta je sa 102 mio USD ratnog duga. ko to kome duguje. ovdje se radi o interesnim grupama koje su svoje i uhljebljenje svojih familija našle u tašna mašna firmama kao što su bha gas i sarajevo gas. Krajnji potrošaći plaćaju cijenu marže energoinvesta, bh gasa, sarajevo gasa, toplana, te transportne troškove. cijela priča je vezana za prijeratni kliring kojega više nema, tako da je trenutna dubioza preko 200 mio. KM. Paralelno tome svi projekti toplifikacije sarajeva i okoline nus produktom vrelom vodom TE Kakanj, te termalnim vodama i sl. su obustavljeni. Znači ovi troškovi sarajevo gasa su apsolutni gubitak ovog siromašnog društva.
Jeli ovo na slici ,,Vječna vatra\'\' Evropske unije??
Zar Birač nije u opštini Milići? Valjda u njemu rade ljudi i iz drugih okolnih mjesta , Vlasenice, Srebrenice, Milića,Zvornika. Dali je to fabrika ili rudnik glinice??? Znam da se nekad i šumarstvo tamo zvalo Birač.
Tačno tako, a sve će mo to podržati SDU kao satelit SDA ;)
bit ce nam sranje sve dok penzioneri budu mogli glasati, navikli na isto, kad umru glasat ce narod koji citav zivot pati ... tada mozda bude bolje
Sada će to sve srediti novi premijer Kantona Sarajevo. Skinuće sa budžeta kantona da vrati svoje dugove koje je slučajno načinio, a eto slučajno će i sve to vratiti skidajući sa budžeta kantona!!!
FG \"Birač\" je gigant koji drži privredu RS i BiH donekle na nogama, da je on gubitaš on bi do sada davno bio zatvoren a njegovi vlasnici bi odavno bili u Litvaniji. Ne daj Bože da se on zatvori, 1.200 radnika bi ostalo bez posla, zvornički Biro bi imao 10.000 članova, regija bi doživjela kolaps a RS i BiH bi jednim dijelom \"pukli\" što bi vjerovatno bio pravi početak kraja naše privrede. Ovde se samo radi o bezobrazluku njegovih vlasnika i nadležna Vlada mora ozbiljnije da se obračuna sa njima sem običnih upozorenja, para ima, jer njihova dnevna dobit iznosi od 10 do 15 miliona KM.
Eto ja sam kriv što su oni nesposobni isključit onima koji ne plaćaju.. Koliko samo ima praznih četničkih stanova u Sarajevu i u svim njima grijanje radi...
Fabrika glinice \"Birač\" mjesečno gubi više od dva miliona maraka zbog najnovijeg pada cijene aluminija i glinice na svjetskom tržištu. Evo odgovor šta je Birač....... GUBITAŠ...... a pitaje je KO SANIRA OVE GUBITKE..
ko placa ove clanke?
Kakva mi je ovo patka na sred ekrana HOME PAGE-A ?!
Informiraj se malo bolje o svojoj zemlji BiH pa ces bit upucena sta je i ko je taj Birač!
Samo da se javnemo i da kazemo bili smo uz vas uz najtezih 20 godina i bit cemo u narednih najtezih 20 godina