BiH
0

Sarajevo-X portal ponovo sa vama

Klix.ba
Od nedjelje, 13. aprila, Sarajevo-X portal nakon višesedmične pauze ipak nastavlja sa radom i to u novom ruhu.

Naša ekipa je nakon odluke o gašenju sajta dobila ogromnu potporu posjetilaca, kolega, suradnika i mnogih drugih, koji su nas ohrabrili i podržali da nastavimo sa radom.

Finansijski problem koji je i bio glavni razlog gašenja sajta 4. marta ove godine još uvijek nije u potpunosti riješen, ali postoje naznake i pregovori koji vode ka rješenju i tog problema u skoroj budućnosti. Naposlijetku, Bosna i Hercegovina ima 1% korisnika Interneta, tako da je nemoguće još uvijek očekivati da se jedan ovakav portal sam od sebe uzdržava (od vlastitih reklama). Nadamo se da ćemo mi barem malo utjecati na razvoj Interneta u BiH, povećanje broja korisnika i popularizaciju istog.

Novi izgled Sarajevo-X portala i nanovo isprogramirane stranice će vjerovatno rezultirati manjim poteškoćama u radu u narednih par dana, te stoga molimo sve posjetioce da nam prijave bugove ili greške na koje su naišli, ukoliko takve naravno postoje.

Neki manji dijelovi sajta su još uvijek u rekonstrukciji i biće dostupni u narednom periodu. Naši najpopularniji servisi forum i klubovi će također uskoro doživjeti redizajn.