Srednja zubotehnička škola
4k

Sarajevo: Učenik dobio jedinicu pa lupao šakom od sto

Piše: N. J.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Učenik drugog razreda Srednje zubotehničke škole u Sarajevu danas je izazvao incident nakon što je iz historije dobio i četvrtu jedinicu, potvrdila je za Klix.ba pomoćnica direktorice škole Elvira Jašarbašić.

Profesorica historije Šejla Vojniković je, prema riječima naše sagovornice, ispitala učenika te mu u dnevnik upisala i četvrtu jedinicu iz ovog predmeta, odnosno ukupno sedmu u dnevniku, što je učenik primio sa negodovanjem te je udario i šakom od sto.

"Profesorica je potom kazala kako će pozvati nekoga iz uprave škole te je krenula napustiti učionicu. Međutim, u tome su je pokušala spriječiti dvojica učenika, smatrajući da incident treba riješiti unutar razreda. Ipak, profesorica je prošla pored njih i o svemu upoznala direktoricu škole, nakon čega su kod direktorice pozvani svi učenici upleteni u incident, kao i predsjednik odjeljenja i njegov zamjenik. Svi su dali izjave o incidentu te će o svemu odlučivati Odjeljensko, odnosno Nastavno vijeće škole", kazala nam je Jašarbašić.

Ona je istakla kako je ocijenjeno da su dvojica učenika pokušala spriječiti profesoricu da napusti učionicu, jer su se solidarisali sa svojim kolegom, te vjerovatno neće snositi nikakve posljedice, dok će učenik koji je demonstracijom sile pokušao ispraviti jedinicu najvjerovatnije dobiti sniženo vladanje.