Za ljepši grad
0

Sarajevo: Radnici uređuju park "Jezero"

Sarajevo-x.com
U gradskom parku "Jezero" u Sarajevu, koje je smješteno na padini ispod porodilišta "Zehra Muidović" i zauzima površinu od sedam hektara, u utorak 23. augusta krenula je velika akcija uređenja zelenila, popravka uništenog mobilijara, te čišćenja raster staza.

Oko 50 radnika komunalnog preduzeća "Park", raspoređenih u nekoliko grupa, su tokom jutarnjih sati izašli u park, čije uređenje već nekoliko godina finansira Općina Centar, gdje su započeli sa radovima uređenja tri raster staze dužine 280, 240 i 63 metra – uklanjanje korova i trave te nasipanje novog pijeska.

Jedna grupa radnika je započela sa popravkom mobilijara na dječijem igralištu, tačnije sa postavljanjem sajle na dječijoj žičari, koju su tokom juna ove godine oštetili vandali, te sa popravkom oštećene drvene prepone za preskakanje. Uz pomoć mehanizacije planirano je košenje trave duž parka. Završetak radova je predviđen do kraja ove sedmice.

Općinski načelnik Dževad Bećirević je, sa svojim saradnicama iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove, tokom dana obišao prostor parka gdje se izvode radovi na uređenju najveće zelene oaze u općini Centar, gdje građani mogu uživati u ugodnom prirodnom ambijentu.

Tokom ove godine je, u okviru projekta uređenja parka "Jezero", planirana dopuna rekvizita na postojećoj trim stazi te postavljanje novog dječijeg i parkovskog mobilijara.