BiH
9

Sarajevo: Počeli radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Borak

Klix.ba
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajandžić je zajedno s Đenitom Bogunić-Kešelj, šeficom odsjeka za komunalne poslove u Općini Centar, obišao gradilište na kojem su danas počeli radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Borak, čime je ozvaničen ovaj projekat čiji je finansijer Općina Centar u iznosu od 178.000 KM.

Realizator i nadzor projekta je Kantonalno javno komunalno preduzeće (KJKP) "Vodovod i kanalizacija" s kojim je potpisan sporazum o realizaciji ovog projekta.

Trasa novog cjevovoda bit će položena od stepeništa u ulici Terezija 18 na Skenderiji, odakle su počeli radovi i vodi do glavne cijevi u ulici Borak između brojeva 15 i 17. Kako je planirano projektom tokom radova bit će položeno 195 metara novih vodovodnih cijevi promjera 150 i 100 milimetara.

Za novu vodovodnu mrežu je iz općinskog budžeta izdvojen iznos od 48.425 KM. Za izgradnju seperatne kanalizacione mreže bit će položeno 365 metara novih cijevi za kišnu i fekalnu kanalizaciju promjera 300 mm. Ovaj dio projekta koštat će Općinu Centar 129.640 KM.

Po završetku radova Općina Centar će sredstvima iz svog budžeta izgraditi novo stepenište koje će biti uklonjeno za potrebe postavljanja novog vodovodnog i kanalizacionog sistema. Također će predstavnici preduzeća "Vodovod i kanalizacija“ obaviti geodetsko snimanje okončanih radova za potrebe izrade katastra podzemnih instalacija.