BiH
0

Sarajevo nova turistička destinacija za Špance

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Prošlogodišnja posjeta katalonskih i španskih tour operatora Kantonu Sarajevo već je dala prve rezultate. U većini turističkih kataloga za ljetovanje 2007. kao turistička destinacija uvrštena je i Bosna i Hercegovina, odnosno Sarajevo, Mostar i Međugorje.

U katalozima u kojima se nalazi naša zemlja španskim turistima se nude aranžmani u kojim su predviđeni obilasci Baščaršije, ratnog sarajevskog tunela, Starog mosta.

U okviru predstavljanja "Sarajevo evropski region 2006. godine", a na poziv Kantona Sarajevo, oko 30 katalonskih i španskih tour operatora je u novembru prošle godine bilo u četverodnevnoj posjeti Sarajevu, Mostaru i Međugorju, gdje su se mogli uvjeriti u bogatu turističku ponudu koju Sarajevo i cijela Bosna i Hercegovina mogu ponuditi turistima.

Delegacija tour operatora je na pres-konferenciji organiziranoj prije odlaska iz naše zemlje iskazala uvjerenje da Bosna i Hercegovina ima velika historijsku prošlost, prirodne i društvene resurse, te bogatu kulinarsku ponudu koja može zadovoljiti turiste iz Španije i najavila uvrštavanje BiH u njihovu turističku katalošku ponudu.