Novi mandat
0

Sanjin Kodrić ponovo kandidat za predsjednika BZK “Preporod”

I. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U subotu, 10. juna 2023. godine s početkom u 11 sati u prostorijama Otvorene scene “Obala“ Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu održat će se Skupština Bošnjačke zajednice kulture “Preporod“.

Na Skupštini će biti izvršen izbor predsjednika i drugih organa Bošnjačke zajednice kulture “Preporod“ za mandatni period 2023–2027.

Kandidat za predsjednika Bošnjačke zajednice kulture “Preporod“ za novi mandatni period je dosadašnji predsjednik Sanjin Kodrić, historičar bošnjačke i bosanskohercegovačke književnosti i kulture, teoretičar književnosti i kulture i redovni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kandidat za predsjednika Skupštine je Šaćir Filandra, a za zamjenika predsjednika Skupštine Alen Kalajdžija. Za predsjednicu Upravnog odbora kandidirana je Almedina Čengić, za zamjenicu predsjednice Upravnog odbora Merima Čaušević, a za članove Upravnog odbora Sanjin Kodrić, Šaćir Filandra, Senadin Lavić, Adnan Busuladžić, Sead Turčalo, Alen Kalajdžija, Dženan Kos, Nazif Salčin, Nermin Hodžić, Ćazim Suljević i Amna Sofić. Na Skupštini će se birati i članovi Matičnog odbora, Nadzornog odbora, Suda časti i Savjeta ove zajednice.

Kao dio kulturnog programa Skupštine, uz prigodni muzički program u izvedbi sopranistice Hane Salihović i pijaniste Bakira Samardžića premijerno će biti predstavljena dokumentarna izložba Bošnjačka zajednica kulture “Preporod“: 120 godina za sreću doma i naroda autora Harisa Zaimovića, višeg arhiviste Historijskog arhiva Sarajevo, i istoimeni dokumentarni film autorice Nihade Alajbegović Zečević u produkciji Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.