SDU BiH
7

Samo pet-šest nezadovoljnih pojedinaca prešlo u SDP

FENA
Nakon saopćenja SDP-a BiH o prelasku članova SDU-a Ilidže u SDP, saopćenjem se danas oglasila Kantonalna organizacija SDU Sarajevo koja demantira navode SDP-a.

"Kantonalna organizacija SDU Sarajevo demantuje glasine iznesene u saopćenju SDP-a, da je skoro kompletna organizacija SDU Ilidža pristupila sa svojim rukovodstvom u njihove redove. Radi se o svega nekoliko pojedinaca koji su nezadovoljni svojim statusom, te su iz nemogućnosti i nesnalaženja u praćenju velikog rasta SDU-a u Kantonu Sarajevo u posljednje vrijeme, odlučili da napuste SDU Ilidža. Nevjerovatnim se čini činjenica da SDP lažima i obmanama želi da nanese štetu SDU BiH kao jedinoj stvarnoj opoziciji, dok su im s druge strane nacionalisti i kriminalci prirodni politički saveznici", navodi SDU u saopćenju.

Dalje se kaže da je SDU BiH započeo proces reorganizacije Općinskog odbora na Ilidži prije dva mjeseca, s ciljem podizanja nivoa aktivnosti i ukupnih kadrovskih kapaciteta, što je i objavljeno nedavno i na web portalu www.sdu.ba.

"Kako bi se što bolje i kvalitetnije izvršio prihvat novog članstva čiji je broj u konstantnom u porastu na području općine Ilidža, Predsjedništvo SDU BiH je ovaj zadatak povjerilo dr. Muji Hošiću, vijećniku SDU BiH u Općinskog vijeća Ilidža. Nažalost, nezadovoljni svojim statusom i ovakvim razvojem situacije, pet, šest pojedinca iz rukovodstva SDU BiH Ilidža su odlučili da napuste SDU BiH i da sa sobom povedu kompletno članstvo. To im nije uspjelo, tako da su na kraju iz SDU-a BiH otišli sami", kaže se u saopćenju SDU-a.