Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vodeci evropski lingvisti su slozni u tome da je razlika izmedu bosanskog hrvatskog i srpskog premala da bi mogli govoriti razlicitim jezicima . i ni u jednome priznatom univerzitetu u evropi nemozete studirati bosanski ni hrvatski ni srpski jezik . svi univerziteti su uveli srpskohrvatski ili B/H/S (bosanski hrvatski srpski) kao studien fach . vi ste toliko opsjednui mrznjom da na svaki nacin pokusavate da se ogranicite od onih drugih . i zato od pamtivjeka drugi vladaju ovim prostorom . vi svi imate pravo nazvati svoj jezik kako god zelite u tome nije problem ali nedopustite da vas neko djeli samo da osigura poziciju u vladi .
Poturice bijedo dokle vise stoko
nacionalnost:BOSANAC.. maternji jezik:BOSANSKI JEZIK
@ nemojte svoj idiotizam i primitivizam ,drugima pripisivati...nije to ipak prelazno...
kim Sırplar konuşmak ne umurunda
realno, sva ta prica o bosanskom, srpskom i hrvatskom jeziku je smijesna...o bosnjacima, hrvatima i srbima takodjer...kod nas, u bih, kao da je neko sjeo i poceo izmisljati pojmove i davati im znacenje...kakvi hrvati, kakvi srbi i bodnjaci..malo nas je, ajd josh koji narod izmislite kojim cete dati legitimitet nekoj idiotskoj stranci, ili cemu vec, i na kojoj cete temeljiti svoju separisticko-kriminalnu politiku...od srednjeg vijeka ovdje zivi samo jedan narod, i razvija se samo jedan jezik, sve ovo ostalo je totalno neutemeljeno
religija ne moze biti odrednica nacije nikako...a to je jedina stvar po kojoj se narod u bih moze selektirati....sve ostalo ja stvarno ne kontam
Nema tu moj Ramize šta da se polemiše, jednostavno taj jezik ne postoji.
Ne postoje ni "srbi " u Bosni I Hercegovini, već Bošnjaci pravoslavne vjeroispovjesti.
Naravno da treba biti jezik bosanski, ali onda bosanski govore bosanci. Samo kojim jezikom onda govore bosnjaci, elem imacete federalci mnogo posla pa jos I popis, pogubicete se. Generalno RS boli briga kako vi pisete izjanjavate se I sl, samo nemojte nama da namecete nista.
Ma nemamo mi vama šta nematnuti, vi što nemate - ukradete. Ukrali ste prekodrinskim Srbima indentitet i jezik. Poistovjećujete sa Srbima sve dok ne odete u BG gdje vas zvou BOSANCIMA . kme kme idi ljubi ikonu Dodikovu i slavi njegove propale investicije ostala vam je još EP i Šume Šumske.
Bitno je da smo se rijesili takvih kao sto si ti, I poslali vas u rezervat zvani federacija, gdje ni penzija nema.A nejveca greska srba jeste ta sto se poturcise u vrijeme osmanlija pa dozvolise balijama da naprave naciju, naravno bez pisma, jezika I sl.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma opisat vam ne mogu kakav pritisak osjećam kad tamo neko vlaško smrdljivo govedo u ljudskom liku negira moj narod i moj jezik. Koga, bolan, briga šta servi misle o bilo čemu!?
A tek kako se srbi osjecaju I proklinju onaj skart srpski sto se poturci, pa dozvoli balijama da naprave tkz naciju.
Šta ima Bizantijac, gdje je Bizantija danas? :D
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Netko je uranio s jalovim pripremama oko Općih izbora 2014. Bijedno!
Neko priča vještački modifikovanim jezikom, evo asocijacija neTko,Tko,tOčka,zrakomlat,zrakoplov ???? SINTETIKA!!!!
Ja pričam hrvatskim jezikom (zbog okolnosti, ničeg drugog), ali ne i jezikom ''mržnje'', budući da nikome ne osporavam pravo na njegov vlastiti jezik, za razliku od Dodika, tebe i vama sličnima.
Bosanci govore Bosanskim jezikom, Srbi - Srpskim Hrvati- Hrvatskim Romi - Romskim Bošnjaci- ?????
Zavisi u kojem dijelu BiH zivis posto u RS-u po ustavu ne postoji ni srpski ni hrvatski ni bosanski jezik , vec postoji jezik srpskog naroda , jezik hrvatskog i jezik bosnjackog naroda.
ovi ????? su nivo tvog obrazovanja
neka mi neko pokaze dokument o postojanju bosanskog jezika jer najstariji bosanski dokumenti odnosno povelje banova decidno kazu da je jezik kojim su napisane srpski,kako onda isti taj jezik preko noci moze postati bosanski.ako postoji bosanski jezik onda postoje i srbi muhamedovci.
ti ocito nisi procitao tekst clanka, navedeni su ti dokumenti koje trazis.
povelja kulina bana je pisana starobosanskim jezikom ili bosančicom. http://www.kul.ba/2012/03/pisani-spomenici-bosanskog-jezika-povelja-kulina-bana/ istina jesta da ste vi srbi nebeski narod i da je sve na ovoj planeti zemlji srpsko pa je onda sasvim normalno i da je bosančica srpsko pismo. postoje indicije i da su konezi srbi ali to još je u fazi dokazivanja. sistemom ponavljanja laži srbi će to dokazati.
PRIKAŽI ODGOVORE (20)