Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SVAKA ČAST PAŠA!!!
Bravo Besime, samo se nadam da ovo nije neka igra na relaciji Tihićevih, na spram Harisovih, valjda će negdje poslati finansijsku policiju i gdje je direktor neko iz Harisove stranke a posluje loše kao toplane!
aista smiješan ovaj premijer. Juće sam ga tamam pohvalio za izjavu da će poslati finansijsku policiju u KJP.Toplane i GAS a on danas prića drugu priću i daje nekoliko miliona narodnih para ovim firmama za konsolidaciju, a kao apeluje na potrošaće da se više neće besplatno grijati itd... Dali je sinoć i danas bilo zavrtanja ruku ili su iz KJP. zaprijetili kontra mjerama za neke njegove ranije aferime. I to je tako u cijeloj državi. Ti negledaj šta ja radim a ja ću se praviti gluh i slijep i neću obraćati pažnju šta ti radiš.Pa ko koga nasadi. Ako ti mene i ja ću tebe.ŽALOSNO BESIME.
KAO RADI NEŠTA..
Stvarno kad bi neko u BiH uradio nesto ispravno i po zakonu svi bi ga bez razlike od kuda i kojeg entiteta proglasili ludim. To zna i doticni pa to nesmije ni uciniti, vec sa svojom izjavom natjerao je ljudima suze na oci od smijeha.
Pa kada si toliko upućen dali sa sobom nosiš vagu kada ideš u kupovinu na pijacu. Dali potrošaći imaju mogućnost da ne koriste nametnute usluge Toplana .U Dobrinji su postojale mogućnosti da odspoje stanove onim koji su to iz različitih razloga zahtijevali ali to Toplane nisu htjele raditi nego su samo uredno svakog prvog slali nove račune.U prosjeku trošim oko 80 KM struje ali kada sam na godišnjem odmoru ili kada nisam u stanu platim samo mjerno mjesto 4 KM. Da se Elektroprivreda ponaša kao Toplane pa da naplačuje paušalno po kvadratu 90 % stanovništva bi bilo na prosjačkom štapu. Znam komšiju koji iz finansijskih razloga nije bio u stanju plačati usluge Toplana i bezbroj puta je išao u njihovu pravnu službu da ga odspoje sa sistema. Međutim Toplane iako su znale da čovjek ne može plačati nisu udovoljile njegovom zahtjevu a sada se dug toliko povećao da bi mu mogli naplatiti jedino kad bi mu oduzeli stan i djecu izbacili napolje.
Konačno da je neko svatio da u javnim komunalnim preduzećima vlada haos na uštrb svih građana Kantona. Tolike donacije su stigle poslije rata naroćito toplanama da su mogli promijeniti kompletan prijeratni sistem grijanja ali je sve nestalo bez traga. Da su na vrijeme ugradili pojedinačne mjeraće ne bi bilo ni dugova a i oni i sada ne prelaze više od 10 %. No Toplanama to ne odgovara jer bi se onda tačno znalo koliko su potrošili za koju godinu energenata. Ko uopšte garantuje da su građani Sarajeva potrošili ono što Toplane prikazuju.Neko kaže cijene nisu ekonomske. Ove cijene su i iznad ekonomskih obzirom da u prosjeku godišnje griju 4 mjeseca, da ne održavaju sisteme u zgradama nego ih održavaju sami građani putem upravitelja i obzirom da su kotlovnice kao i prateći objekti izgrađeni i uraćunati u cijenu kvadratnog metra stana prilikom gradnje kao i kompletna infrastruktura.Znaći toplane nemaju ništa svoje.Naplaćuju samo što radnik u kotlovnici pritisne dugme pali i gasi.
SVAKA CAST MAJSTORE TREBA DA POSALJJE FINANSIIJSKU POLICIJU U GRRAS KOD SVOGA STRANACKOG KOLEGE,TJ.U FIRMU KOJA JE U DUGU NEKIH 60-70 MILIONA KM. NISTA NE UPLACUJU OD DOPRINOSA,A DIREKTOROVA ZENA KOJA RADI KAO DOKTORICA U PREDUZECU UBIJA PARE IZDAVAJUCI LAZNE LIJEKOVE.
glup si pravo,Salih Selmanovic nije Predsjednik Kadrovske komisije SDA...
Svim ovim Besimovim dupelizcima porucujem da se malo skinu sa video igrica i interneta, te se pokušaju informisati kako stvari funkcionišu ako već misle pametovati na tu temu. Naime, Sarajevogas nema problem sa pojedinačnim potrošačima, već jedino sa Toplanama koje opet imaju problem sa naplatom od građana koji ne plaćaju račune za grijanje prije svega koristeći partizanski sistem centralnog grijanja kakav je u 90% zgrada u Sarajevo zbog kojeg nije moguće isključiti grijanje pojedincu a da to ne učiniš čitavoj vertikali, dok uz sve to ova preduzeća godimana rade sa socijalnim a ne ekonoskim cijenama svojih usluga između ostalog i zbog toga da i ovi Besimovi j......vjetri ne bi plaćali 500 KM umjesto sadašnjih 250 KM mjesečno plina. Još jedna informacija gratis Besim Mehmedić je rođeni Zeničanin!
Kakva je situacija u i Stočnom Sarajevu?
@obeliks Opet ti nama odrza govor a ne odgovori na pitanje sta je sa dugovanjima gradana toplanama.Zasto ne naplatite tih 60 miliona od neodgovornih pojedinaca kojima je dopusteno da godinama ne placaju dok mi ostali uredno uplacuemo svoje racune.Ne treba kanton vama pomagat nego vi treba da radite ono za sta ste placeni i nikakvih problema nebi bilo. Ljepse je vama kafe po vazdan ispijat nego ic po stanovima naplacivat dugovanja i sad kukate na kanton premijera itd.Radite ono za sta ste placeni vec jednom.
Besim je bacač magle, godinama dug otpisuju od kapItala preduzeća pa su sad toplane vrijedne cijelih 0 KM.To rade i drugim komunalnim preduzećima samo što su Toplane prve došle do knjigovodstvene nule. Telekom i elektroprivreda su profitabilne kompanje jer politika to hoće, a vlada kantona nikad nije htjela da komunalna preduzeća posluju bar u pozitivnoj nuli. Istina je sljedeća: Srozati infrastrukturu komunalnih preduzeća na nulu (vodovodne cijevi, sistem grijanja, javnu deponiju, prečistač vode, gradski saobračaj i sl.) onda fino dići kredite za rekonstrukcij (EBRD) pokupiti prije izbora tal (čitaj uzeti 10%) koje će mo fino vraćti mi stanovnici kantona i na kraju imati ekonomske cijene usluga uvećane za ratu kredita. E zato je Besim naš premijer bacač magle.
ovo nadjebavanje,i glumljenje drzave,multikulti,i slicne magle koje prosipa,ostatak male azije,....pa red bio da se razidjemo,svako na svoju stranu,hercegbosanci da se priljuce hrvatskoj,srpska srbiji,a ovi nek prave jordan,dzamahiriju,sulanat,v olja im,da budu turci,arapi al da se raziilazimo...mnogo kosta ovo foliranje
Mehmediću, trebao bi poslati i finansijsku policiju u GRAS kod svog direktora, jer taj daje plate radnicima bez uplate doprinosa za zdravstvo i penziju, a ne uplaćuje im ni rate kredita, pa oni tvojim bankama plaćaju zatezne i ostale kamate, a penzioneri zbog toga nemaju redovne penzije, uposlenici GRAS-a ne mogu da ovjeravaju knjižice, JESU LI TO PRAVI MANAGERI koje bi ti trebao postaviti u sva javna preduzeća