Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
naravno, DA treba podnjeti ostavku I treba pokrenuti istragu nad svim poslijeratnim odgovornim licima, koja su dovela do ove katastrofalne situacije... ZASTO NISU SPRIJECILI ILEGALNE PRIKLJUCKE ZASTO NISU VRSILI NAPLATU ZASTO NISU SANIRALI MREZU 20 GODINA ZASTO SU DOZVOLILI GRADNJU ZGRADA AKO INFRASTRUKTURA TO NEDOZVOLJVA I ZASTO NIKAD NIKO U OVOJ DRZAVI NIJE ODGOVORAN!!!!!!
NISU ZNALI, NISU MOGLI, NISU IZGOVORI ZA SADASNJE STANJE KATASTROFE ...NISU SE TREBALI PRIHVATATI MINISTARSKIH, PREMIJERSKIH, DIREKTORSKIH, INSPEKTORSKIH POZICIJA, I POZICIJA U URBANIZMU ...A SVI SU UREDNO PRIMALI PLATU ZA SVOJ RAD NA STETU LJUDI, GRADA, DRZAVE..!!!!!!!!
ODUZMITE IMOVINU SVIM ODGOVORNIM KRETENIMA, I TIM PARAMA OBEZBJEDITE STRUCNE LJUDE BEZ OBZIRA NA RASU, NACIJU,PORJEKLO, ILI DRZAVU ODAKLE DOLAZE, VJERU, I NEK SREDE OVO SRA.NJE.... JA SVOM GAZDI KAD BI REKAO : " ZNAS NISAM MOGAO NAPLATITI ROBU KOJU SAM PRODAO, FALI NAM NA SKLADISTU JEDNO 70% ROBE..PRVO BI ME DOBRO NAMLATIO...OSTAO BI BEZ POSLA....A SUDSKOM PRESUDOM BI MU MORAO NAMIRITI SVU STETU KOJU SAM UZROKOVAO !!?!?!?!?!?
Niko im i ne kaze da su nesposobnjakovici al' eto drznu se jedna zena i zbog toga joj svala cast.Oni misle,mislim na sadasnje i prosle vucibatine iz parlamenta i valde Sa kantona,da su najpametniji,najljepsi,najzgodniji...a funjarama nema ko reci sta su i ko su i da ih bar malo spusti na zemlju.
Tačno je tako, za sve Vlade KS-a poslje rata, treba pokrenuti istrage, ne samo za Vodovod i kanalizaciju, nego za sva Javna komunalna preduzeća. Projekat koji se trebao uraditi da Sarajevo narednih 100 godina ima dovoljno vode i kada su ekstremen suše (Projekat "Crna rijeka") nije nikada započet, zašto??, te projekat sanacija vodovodne mreže, nije započet, zašto ?? Uglavnom svi kapitalni projekti vezuano ka komunalna preduzeća radila je svaka Valda samo ako je sebe našla tu (stranke), zato je propao Projekat sa EBRD-om (koji sada pokušavaju da ožive) za sanaciju vodo mreže u Sarajevu. Imao jako puno stručnjaka što se tiče svih branši koje trebaju u Kantonalnim javnim preuzećima, koji su na marginama i koji nemogu da pokažu sve svoje znanje i stručnost, jer nisu podobni.
Hajde vrati uzurpirani poslovni prostor i ne diži prašinu oko onoga u šta se ne razumiješ. Pripazi one cuke oko zgrade!
U jbt... ubio si je argumentima :P :P :P
Sabina....pametnice idi ti u VIK skupa sa Kupusovicem i Kojevicem pa rijesite problem...inace ste inteligentni. Mrssssssss
MA ZUKIĆEVA VILA VUČE SVU VODU NA SVOJ MLIN ZATO NEMA VODE.
Pored ostavke direktora, mada bih ga ja najurio, treba dati otkaze svim ljudima koje su zaposlili poslije prošlog poskupljenja vode, od kojeg se ni danas građani, a posebice umirovljenici nisu oporavili. Treba rastjerati kompletnu upravu ovog poduzeća dovesti prinudnu upravu sa stručnjacima na čelu, pod hitno sanirati kvarove, ali i lažno "oticanje vode u zemlju", na što se stalno vade, kad im zafali para i građanima tako naplaćuju "havu". Pod hitno sprovesti naplatu vode po dužnicima, ne samo pravnim nego i fizičkim licima. Treba spriječiti krađu vode, prejeftino punjenje bazena, zaljevanje bašti, isporuka cisterni i cisterni vode u rodna sela, punjenje vrtača, bunara babinim sinovima i guzonjama, što bi sve u ukupnom trebala sanirati prinudna uprava i dovesti JKP VIK u solventno stanje privrednika koji posluje sa ostvarenom dobiti.
@otkos Potpisujem lafe....
OSTVKA u BiH - nepoznata i nikad realizovana :):))
Mislim da covjek nije izazvao sušu i da ne moze nadoknaditi toliku kolicinu vode koja bi pala iz kise, mogao je narediti da se saniraju mjesta gdje su cijevi popucale i voda nestaje a da nije iskoristena. U svakom slucaju u buducnosti se treba napraviti neki plan u kojem bi se u ovakvim situacijama ukljucila mozda Zeljeznica ili zatvoriti Vrelo Bosne 50 metara nizvodno i pohvatati vodu iz svih izvora koji se nalaze ispod mjesta gdje se uzima voda za vodosnadbjevanje, u ovaj problem se treba ukljuciti vlast Kantona Sarajevo, mislim da ovaj direktor osim sanacije pukotina ne moze napraviti nista vise.
Taj film o ostavci mi sigurno necemo gledati nije blesav da ostane bez tolike plate ma briga njega za nama.
On ne treba podnijeti ostavku- treba njemu dati otkaz ko neboder...i njegovim nazovi saradnicima.
e, neka nisu vam valjali Braco i Pilavdžić ....
cuj vodio ogranak mladih hostaplera.. dovoljno je tamo samo malo iskustva, mozes odmah u ministarstvo.. ko i Konakovic
eh da je samo on u pitanju za ostavku,ma ima njih koji bi to trebali veliki broj..