Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisu u svim apotekama iste cijene ni u federaciji. Sarajevo je najskuplje u svemu pa i u lijekovima. Recimo preparat za koljena u prosjeku je u Sa 66 KM a u jednoj relativno razvijenoj opstini na sjeveroistoku je 53 KM. To je bas velika marza.
Ovo je nasa borba dala, da imamo lopove SDA-SBB na vlasti i lijekove kao dio njihovog tala.
Nisam procitao tekst previse dug ha sabah cijena se ne smanjuje jer lobi neda vecinom su to parmaceutski proizvodi susjedni zemalja onda je ocigledno gdje novac ide a cijeli taj lanac ima ogromne plate tako da njima odgovara da cijena proizvoda je veca..Proizvodi kao i svi ostali narkotici se sastoje od hemijski elemenata iskljucivo stetni po zdravlje osobe.Najbolesnije su ustvari i najsiromasnije osobe pa samim tim su i najlaksa meta isti. Savijet bolja ishrana umjesto narkotika cast izuzetku!
Jedan od ličnih primjera: Lorista HD tablete: U RS-u cca 6,5 KM U Federaciji 28 KM (bez recepta), cca 8 KM na recept Prije nekih pola godine i u RS je bila slicna cijena ali je onda lijek skinut sa liste koju finansira Fond i cijena je pala na normalnu. Ovakvih primjera ima mnogo. Dok se nadležni prave naivni "i sve po zakonu" cekajuci pravilnike, mišljenja itd razlika u cijeni nekome kapa a cisto sumnjam da su to glupaci koji bi to pustili tako bez neke koristi. Ali može se :)
Može i zato što nemamo kvalitetne medije, a ni udruženje potrošača.
eeee
Nije mi jasno zašto su lijekovi u Republici Srpskoj jeftinini nego u Federaciji??????????? U čemu je sada problem? Bez teksta sam ostala kada sam vidjela prije neki dan razliku cijena u Istočnom Sarajevu, i u Sarajevu, nevjerovatno, da se razumijemo nije do dobavljača pošto sam se interesovala za lijekobvi koji su starni dobavljači, a razlika drastična, u Sarajevu vazda malo para za sve pa daj uzmi od naroda koliko možeš više
Građani BiH su drogirani kolektivno raznim antidepresvima kojim ih kljukaju doktori po ambulantama i domovima zdravlja.... kao da je onom jadniku koji je navucen na lexilium ili apaurin do protesta ...tom je mrsko i zivjeti kako ga drmaju antidepresivi
eeee treba imati štelu kod doktora pa da lijek složi na bijeli recept, uopšte nije skupo
pa sta ako placamo najskuplje ljekove ima se moze se,to su nama nasi politicari obezbjedili. HVALA VAM DO VASEG GROBA.