Ostali bez utakmica Lige prvaka
33

RTRS će neovisno o BHRT-u kupovati sportske sadržaje

SRNA/Klix
Foto: AFP/Arhiv
Foto: AFP/Arhiv
Radio-televizija Republike Srpske nije kriva za gubitak prava emitovanja utakmica fudbalske Lige šampiona u naredne tri godine, jer je u proteklom trogodišnjem periodu izvršavala sve obaveze shodno ugovoru, saopšteno je iz ove medijske kuće.

"I na ovogodišnjem, kao i na prethodnom tenderu, učestvovalo je rukovodstvo i urednici BHRT-a, tako da RTRS ne snosi odgovornost za konačan rezultat", navodi se u saopštenju.

Iz RTRS-a dodaju da ni rukovodstvo, a ni sportska redakcija, nisu učestvovali u kreiranju ponude za tender niti su upoznati o ponudi koja je poslata u UEFA-u.

"Problemi koje imamo sa kupovinom sportskog i sličnih programa, kao što je kupovina prenosa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, daju nam za pravo da ubuduće samostalno nastupamo i bez posredovanja BHRT-a", ističu u RTRS-u.

U saopštenju se dodaje da će u tom smislu otvoriti saradnju sa svim komercijalnim televizijama u BiH i regionu. Komercijalna stanica OBN otkupila je prava za prenos Lige šampiona. To znači da se od naredne jeseni utakmice ovog atraktivnog sportskog takmičenja više neće prikazivati na RTRS-u, FTV-u i BHRT-u, nego na OBN-u. Mi smo pokušali dobiti komentar urednika Sportskog programa BHRT-a Belmina Karamehmedovića, ali nije odgovorio na pozive.