Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije istina da Romi ne vole knjige.Eno na Ciglanama sve sami Romi prodaju polovne knjige.
siromasnim ljudima je otezano kupiti udzbenik bez obzira koje su narodnosti ili rase
Cigančica piše Teen časopisu: Ćao Tina, imam 13 godina a još sam nevina. Jel mi to babo gej?
I sami Romi moraju da se kriticki posmatraju. Diskriminacija! Sasvim prirodno da djeca u skoli ne zele da se druze sa zapustenom, nepocesljanom romskom djecom. Svaka cast izuzecima ali ih je veoma malo. Na Alipasinu su unistili cetvorosoban stan, poparali parkete, unitili sve, a romska djeca i ona manja i veca su jurcala po Alipasinu i prljavi, slinavi neocesljani. I sasvim je normalno da drugi bjeze od njih. To nije diskriminacija nikakva. Samo jedan primjer: augustovske vucine, u tramvaju ko u rerni, ulazi romska porodica niih petero, majka, otac i djeca na zadnji ulaz. Svi smo morali preci naprijed jer nismo mogli izdrzati strahovit smrad od neoprane garderobe na njima a i oni sami su sirili uzasan vonj.Pa mogli su se okupati, oprati garderobu.. Za razliku od te familije, znam romsku familiju na Bistriku. Radni, posteni i skolovani ljudi, ne razlikuju se od nas ostalih. Romi sami moraju uciniti nesto da bi ih drustvo prihvatilo. Nisam nikakav rasista ali tako je, to je moje misljenj
Dervo, tvoja jedna plata može pokriti troškove knjiga za svu romsku djecu u BiH koja polažu eksternu maturu u jednoj godini. Isprsi se, možeš ti to, s tobom smo. Neka sačuvaju knjige i dogodine mogu poslužiti novoj generaciji romskih maturanata. Ili nekih drugih maturanata kojima trebaju knjige, kako god.
samo cekam kad ce romi dobiti svog politickog predstavnika pa da imamo i 4-tog predsjednika sto da ne, ovdje moze sve
Prvo hoce kuce, pa naselja, pa knjige, sta je sljedece? Entitet???
Lazes Sejdicu! Kada si dosao u neku skolu i vidio te Rome koje "zastupas".
Ja ih ne volim samo zato sto vole krast. Brate mogu se zaposlit, radit nesto za 20-30 KM. Ali ne, lakse je ukrast
Nemamo ni mi knjige dzaba pa polazemo. Valja krast sahtove i kidat kablove za bakar, boje obrazovanje
meni je stari pogino ko Zlatni Ljiljan i jos mi niko nije dao stan, a njima cergasima se zgrade prave, od kojih ionako ne ostane nista nakon pola godine. Znam roma koji su se odskolovali i zive i rade najnormalnije, niko ih ne dira... A cergasku gamad hranit, koja se samo koti i ni najmanje ne pridonosi drustvu, je van svake pameti. Sejdicu, odjeb'!
Romska djeca ali i djeca drugih nacija su ugrožena u BiH samo iz jednog razloga a to je što demokratski procesi nisu nikada zaživjela i što su sve inicijative za demokratizacijom društva u startu sasjecane.
Gospodinu demidzicu jel 5 do 12 za skolstvo ..
sta ce cigi knjiga jedino da proda zajedno sa kartonskim kutijama.
sta ce cigi knjiga majke ti jedino da proda zajedno sa sa kartonskim kutijama.njima je dobro oni se ne zale.a ovaj "Sejdic Finci
pa i da im dadnu džabe oni bi to rasprodali,dali za kutiju cigara,najzad,ni konstitutivnim narodima nema džabe ništa