Početak suđenja
233

Roditelji Alme Suljić: Nadamo se fer suđenju, sticajem okolnosti naša druga kćerka će biti svjedok

I. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Sarajevu danas počinje suđenje Arminu Berberoviću koji je optužen za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dvije mlade doktorice Azra Spahić i Alma Suljić.

Otac Alme Suljić koji je danas zajedno sa svojom suprugom, majkom Alme, došao na početak suđenja, rekao je da očekuje da na osnovu optužnice, koja je vrlo jasna i opširna, optuženi dobije maksimalnu moguću zakonom propisanu kaznu.

"Nadamo se da je optužnica dovoljno jaka i neosporna i da ćemo ući u proces koji se neće razvući na duži vremenski period i mislim da je to svima u interesu. Da to što kraće traje, da se što prije završi i da mi kao porodica nađemo neku utjehu u tome da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu. Sticajem okolnosti i naša druga kćerka je učesnik nesreće, ona će biti pozvana kao svjedok i to čini dodatnu težinu. Ona je isto jako mlada. Očekujemo da će sud postupiti pravedno i pošteno", rekao je.

Majka Alme, Adela Suljić, naglasila je da je maksimalna zakonski propisana kazna 20 godina, ali smatra da nije ni blizu dovoljno da se zadovolji pravda.

"Ako ništa, očekujemo da će optuženi dobiti tu maksimalnu kaznu. Također očekujem fer i korektno suđenje. Vjerujem u naše pravoduđe, da će dokazi biti dobro tretirani i nadam se da će što prije biti gotovo jer svaki dolazak ovdje je za nas dodatni stres", rekla je.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Armina Berberovića 14. novembra 2023. godine, a zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti javnog saobraćaja.