Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako se neko ko ostavi dijete moze zvati roditeljem?
@yebaim ona Mevlida ubila svoje dijete bacila u kontejner I dobila manje od tri godine.
Znači prosječno, samo u Sarajevu, mjesečno majke ostave po jednu bebu ...??? Zašto se hodže i imami ovim problemom ne pozabave, to je tu pred nosom svima, a da se ostave Sirije, Arabije i IDIL-a . . . !!!
Takve treba na dozivotnu pravac. Pa nek razmisljaju...
Ne razumijem u cemu je problem ako majka ostavi dijete u bolnici, ima mnogo ljudi koji cekaju na usvajanje koji ce bolje paziti to dijete nego sto bi ta majka
Da se ja pitam dozivotni zatvor odma goli otok Koji k pravis dijete ako neces da se brines o njemu i ostavis ga kao zadnje pseto na ulici zamisli onda kako to dijete izrasta i bez majke i bez oca! bez imaoo ljubavi u jebenim domovima bez roditelja GOLI OTOK ODMA! TACKA!
Jedne prilike u djecijem domu Bjelave upoznam djecaka... djevojka bila na ljetovanju u Tunisu i ostala trudna sa domacinom i kad je trebala da se porodi sjedne na wc solju da se porodi i pusti vodu! Djete glavom udari u dno i na taj nacin suzbije kicmenu mozdinu, a naravno nije otislo u kanalizaciju kako je" majka" mislila i danas je to djete invalid... jedva dise! Oslikano mu dno od solje na glavi! E sta li je sa tom kuckom nikad mi niko nije znao reci i kako ostavi djete u djeciji dom!!!???
Uzas...lako ga je i napraviti, i roditi, ali kad ga treba odgajati i izvesti na pravi put, eh' to je vec teze! Mada mislim da je sve stvar odgoja, pravi buduci roditelji ce prije sexualnog cina, dobro mucnuti glavom dali su spremni za dijete, al' i ako se desi ono sto se kaze "omaklo se" treba preuzeti odgovornost, jer ipak to je tvoj gen, tvoje ogledalo, tvoje bogatstvo...
@diesel, imalo pametna osoba ce razmisliti o zastiti, bez obzira na spol. U 90% slucajeva "omakne" se osobama, koji koriste zastitu tipa prekidanje snosaja sekundu prije 12. Umjesto sto roditelji zatvaraju oci pred posve prirodnoj stvari, trebali bi na vrijeme savjetovati svoju djecu. Majke kceri, ocevi sinove. Uvesti zakone kao u nekim zapadnim zemljama, da otac ne moze pobjeci od obaveze, ako nista, bar financijske. Da vidis kako ce se misliti o zastiti i s kim imas dijete.
@Moreno83, pa dobro slazem se s tobom.
tuzno ako ne zele djecu ar danas ima toliko sredstava za zastitu ta djeca imaju traumu citav zivot
Nemamo mi hrabrosti,ljudskosti iplemenitih ljudskih osobina, kada kazem mi mislim prvenstveno na vlast,vjerske zajednice i narod.Vlast i vjerske zajednice su tu radi sebe,narod,da valja bi promijenijo ovo stanje,ima sve zakonske mogucnosti na raspolaganju a ne radi nista,osim sto konstatuje,
sta presuda rjesava