Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Breviar, mozda mali jesam, ali neuk nisam. Znas, kada porastes i docekas da ti dijete na zapadu zeni drugog djecaka ili pak cerka ti se uda za drugu i dok budes cekao da ti sud dodijeli unuce, shvatit ces gdje si. Neka mene u Bosni pored malih i neukih i pusti da se ponosim onim sto Reis prestavlja. Uzivaj u svojoj demokratiji na zapadu i kad se sjetis ovih rijeci uputi dovu. Dovu Onaj rijetko odbija :)
odoh da nesto radim. dosadilo mi preljevati iz supljeg u prazno. knjigu u shake, i ucite malo. vidjet cete kako su horizonti koji se prikazu pred vama lijepi. a tek sunce.. tada vam ne bi bilo ispravno da reis kupuje kojekave limuzine od naroda koji se i smrzava, i koji trpi kojekakve torture od silnih njihovih otimacina. na zalost, samo zbog takvih pojedinaca koji su iskljucivi i toboze se Pronasli u Islamu, tacnije receno Reisovim predavanjima - drugi cestiti ljudi trpe vasu beskrajnu glupost. da vas Bog blagoslovi i pameti vam da. molite Ga za to.
ahbab, nema sanse da ti je Palestinac brat. kada budes kao ja stajao ispred Palestinca i Zidova koji su rodjeni u Jeruzalemu, vidjet ces koliko su bliski i kako oni jedino sebe mogu razumjeti. ti, zbog svojeg mentaliteta, ne bi razumio mnogo stvari tamo. samo bi im pometnju napravio. ukratko, smetao bi im takav Brat. takodjer kada budes kao ja proveo vrijeme sa njima, Palestincima i Zidovima, vidio bi mnoge stvari koje mediji ne pokazuju. nacin na koji se neki od njih povezuju i kako si na ilegalan nacin pomazu, i riskiraju da ne stradaju zbog toga. cuo si za organizaciju u koju odlaze porodice nastradalih i Zidova i Palestinaca i pricaju o svojoj tragediji, i pomazu jedni drugima? mislis da bi ti mogao da nesto pametno kazes medju njima? cudno bi te gledali kad bi vikao da ti je Palestinac brat. ti bi samo, sa takvim razmisljanjem, bio negativna cestica u zraku.
Meni je palestinac brat kao i svaki musliman a ti breviar mi nisi brat nego si mi dusman isto kao i nasi dzelati srbi i ovi sarajevski islamofobi!!!
zijancer, komentar ti je bespredmetan. jednom ces osjetiti kako te steze obruc \'tvojih\' i tih takozvanih Giganata u ocima malih i neukih. reis nista ne radi drugacije sto je Milosevic malo po malo cinio svojem narodu. ako budes podrzavao bilo koji vid radikalnog sistema, pocet ces trositi lovu na sedative - a u medjuvremenu ce se ti radikali vozikati u njihovim \'papamobilima\' koji su kupovali uz podrsku malih i neukih, koji su ih glorificirali i smatrali Mesijama. sam ces biti kriv kad te stegne taj obruc. eh... kad osvane taj dan.
Breviar, moglo se i naslutiti da si u dijaspori. Sva sreca pa daleko od Bosne :)
Bude li se Hamas docepao ovog novca, sto je i za ocekivati, zna se u sto ce biti potosen..... Nikada kraja tom sukobu u Gazi....
Jekovac, bas si me prepao. kad ovaj reis ode... evo, sve se plasim. prije nekoga vremena bili su kandidati za reisa dr. Enes Karic, koji je veoma izgradjenog duha - jako spiritualna osoba i ni u jednom njegovom govoru se nije moglo naslutiti neki govor mrznje, da je neko \'drugaciji\' od \'njegovih\'. ne, od takvog sofisticiranog covjeka se to ne bi moglo ocekivati. uostalom, vidi mu se i na licu da je spiritualan - a reis je samo jedan mafijas i grabezljivac. ali, narod mu to hladno dopusta, i opravdava kada Papa moze, moze i on... ma ne moze. nije taj narod i situaciji da mu bude donator. a to je bitna razlika. uzgred, nisam Crveni.
blabla, tebi Palestinac, iako je Musliman, nikada nece biti brat. to su price za malu djecu i price koje ti guraju pod nos neki tamo neki lideri. u doticaju sam sa Jevrejima, i svakoga dana primam peticije, i obavijest kako iz Haife, Jeruzalema, Tel Aviva nastoje donirati pomoc Gazi. poznajem licno ljude koji nekako na ilegalan nacin daju svoju podrsku palestinskom narodu, a cistokrvni su Izraelci i cak odgojeni da budu religiozni. shut up thy mouth! nikada tebi Palestinac nece biti brat. samo sanjaj...
ne bi se kazalo da je \"Islamofobija\" u mojem slucaju. vise je ogorcenost na to da se narod koji je, u svim aspektima, moj - iako zivim negdje sasvim drugdje - guta ovakve splacine od reisa i cak ga glorificira i smatra bitnim likom u njihovim zivotima. srecom, nemam ikakvu vezu sa reisom - ali imam veze sa svojom zemljom, i tacno se plasim njegove pojave koja raspiruje negativnu energiju medju ljudima. ovaj potez za pomoc Gazi od Rijaseta je lijepa gesta, ali to nije njegova gesta. i drugi su dali donaciju, ali se o tome ne prica na sva zvona. i jos jednom, ovaj novac, ako je doniran, nije iz reisovog dzepa.
Muslimanima na formumu: ostali zaista nikada neće biti zadovoljni sa nama dok ne budemo (gluho i daleko) kao oni. Uvijek će svaki naš potez pljuvati i omalovažavati i pokušavati obezvrijediti (pratite samo šta se dešava i na ovim forumima). Hvala Allahu dž.š. što nas je počastio time da barem malo pomognemo svoju braću koju istrebljuju najveći fašisti ovog vijeka...
Cudna je to bolest ta crvena islamofobija, netko bi citajuci ove clanke uostalom kao i \"oslobodjenje\" pomislio da reis po Sarajevu s prutom tjera ljude u dzamiju, maltretira Deda Mraza i sl. Plakati ce te vi crveni kada ovaj reis ode pa ako dodje malo tvrdji reis akobogda pa kada uzvrati zestoko nece vas biti nigdje a ovaj samo o toleranciji, miru, ljubavi....nama sa vama mira i tolerancije, vama treba onako kako ste vi za 50 godina komunizma e onda ce te razumjeti. Prijavljujem se za radno mjesto dzelata odnosno executora cim ta vremena dodju a radicu besplatno!!!
Kakve ti veze imas sa reisom i muslimanima!!???? Osim Islamofobije!!!!
Pitam se ima li REISIC sta za ovu ledenu kisu
nije mi samo jasno kako moze takvu sto reci u javnost. doduse, svjestan je da narod \'fleksibilan\' i da ce mu to svakako oprostiti sa ovom isporukom za pomoc Gazi. a kako je neko naveo da Bosanac nece priznati uspijeh - to nije tacno. uz duzno postovanje za njegovo znanje, ali to ne opravdava sto cini. ne opravdava njegovu otimacinu i laganje javnosti, i njegova namjera da ovu moju zemlju pretvori u nesto sto odgovara njegim interesima.