BiH
0

REVOLT-ova čestitka građanima BiH i podrška logorašima

FENA
Omladinski pokret REVOLT čestita građanima Bosne i Hercegovine 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope te ih poziva da pokažu solidarnost sa Savezom logoraša BiH koji će danas na protestnom mitingu ispred zgrade federalne vlade u Sarajevu apelirati na vladajuću koaliciju u FBiH da usvoji zakone i mjere za osiguravanje minimalnih prava logorašima.

Vjerujemo da su posljednji protesti u ovoj zemlji, iako nisu bili masovni, samo uvod u široki talas građanskog nezadovoljstva i neposlušnosti u kojem će zajednički sve obespravljene grupacije i svi nezadovoljni građani natjerati političare da polažu račune za svoje postupke - navedeno je u saopćenju REVOLT-a.

Iz tog pokreta upozoravaju da se ne smije zaboraviti da je demokracija i na ulicama te da izbori nisu jedini način da građani utječu na vlast.

Danas je, saopćeno je, više nego jasno da se bh. vlasti jedino boje sile ogorčenog naroda koji po svoja prava dolazi tačno ispred institucija odakle se vedri i oblači ovom zemljom - stav je REVOLT-a.