Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Vedad Duraković je po struci ekonomista i mladi stručnjak koji je radio u Željeznicama FBiH"... Iz Zeljeznica FBIH kadar...hahahahaha...
Pun mu CV 'talgo' i 'končar' vozova od 150 miliona KM, koji, s ponosom isticuci Durakovic, skupljaju prasinu.
vidi se na njemu da mu je kokain i doručak i ručak i večera
blago njemu
Da se use*es. Drzava je totalno u ku*cu: Ovaj lik direktor Agencije za reviziju privatizacije?? Ovaj lik? Pa ja ga ne bih postavio ni za direktora trafike u mojoj ulici. Strasno. Doticni je studirao 300 godina, moj kolega koji je godinu stariji od mene ga je stigao i prestigao na faksu, a nakon toga i ja. On je ostao da studira. Uvijek mutav na ispitima, raspravama, vjezbama. Strasno. A vidi ga sad! Nadzorni odbori, direktorske pozicije....ma da se najezis. Nikad nama nece biti bolje od ovoga. Pozdrav.
Jao ovih analticara, koji svasta znaju, u sustini nista ne znaju.Ovaj opozvani covjek nije menedjer, a sve ovisi u jednoj firmi od menedjera. Oni su tu, koji imaju glavnu ulogu u jednoj firmi. Ali eto, svi znaju netkoga, tko nije dobar a ne znaju netkoga tko je dobar. Sta da zakljucim? Prioppcena pojedinaca su za kante za smece, toliko vrijede.
Bas me zanima hoce li se dohvatiti privatiz.GP Bosne, Vranice, ista ekipa u pljacki i talovima, njihov je fond MiGroup preko kojeg su pljackali a posebno svukli u ravan i unistili GP Bosnu. Njihova je i firma Market investment koja kontrolise rad fondova, a njihov je i Sunrise, poznata lihvarska mikrokr.fondacija. Sve ove firme su na istoj adresi, zgrada direkcije GP Bosne, Zagrebacka br.50, na Grbavici. Tu su na prvom mjestu Mirsad Milavic, nekadasnji sekretar u ministar,stvu za izbjegla i raseljena lica te clan komisije za pracenje povratka i donacije, bivsi direktor Vranice a sada Bosne, Ugljesa Kisic, ratni zlocinac s Grbavice Milan Seselj (alfa i omega), Zoran Ducic, Dzafer Prevljak Erol Dzebo, Salihovic, Jahjaefendic... Ko zna sta je H. Salihovic clan UO Sunrisea G. Salihovicu, nekadasnjem predsjedniku Opcinskog suda u Sarajevu, a danas glavnom tuziocu, ili sta je Jahjaefendic, clan skupstine MiGroup, predsjedniku Kant.suda Jasminu (Jasmin i Mirsad su zajedno bili u komisiji).
Nije slucajno Sunrise povlasten na Opcinskom i Kantonalčnom sudu, njihovi predmeti se rjesavaju za 1 radni dan, u njihovu korist uz ogromna bogacenja. Milionske prihode su ostvarili upravo zahvaljujuci sudovima, mimo zakona ali uz talove sa sudijama. Ima tu i politicara. Pa recimo Semsudin Mehmedovic je jedan od dionicara Mi Groupa, tu su i talovi sa Agencijom za bankarstvo i Zlatkom Barsom. Samo im treba pogledati imovinu i ne treba vise. Mirsad Milavic ima ogorman posjed i vilu u Rastelici, poslovna zgrada na Stupu izdata strancima, vile i stanovi, poslovni prostori i po Sarajevu, i po jezerima i morima. Bagra lopovska. Sve su opljackali, a pljackaju i dalje
Ovo je svakako pozitivan rad vlade,samo da se ovako nastavi.mislim da u vremneu od zavrsetka rata nismo imali ovakav dobar saziv vlade FBIH.
Ako je on radio u Željeznicama FBiH, onda i nije neki stručnjak, s obzirom da je taj gigant sada na koljenima i pred stečajem. Pravi kandidat za ovu funkciju. Blago nama sa ovakvim stručnjacima. FUUUJ!!!!
Vlada je definitivno pokazala odlucnost i za to veliki plus ... ova revizija je i vise nego potrebna, da se napokon stane u kraj ovakvim stvarima ...
Sud i Tuzilastvo se podhitno trebaju pobrinuti da kriminalci koji su opljackali privatizovana preduzeca zavrsi iza resetki. Vlada FBiH je dala spisak. Sad treba to detaljnije istraziti i kazniti krivce.
Napkon je krenulu, vidjecemo ko je to opljackao sve ove firme, pa ako bude pravde da im se uzme ta imovina i da zavrse iza resetaka. Mi gradjani treba da podrzimo ovu incijativu Vlade Federacije.
i sve po zakonu, što bi rekao Balaš Verujem, cenjeni sude da dobro poznajes ljude vi barem imate posla jer cud je cud, a sud je sud Verujem, cenjena glavo da si i ucio pravo da svakom sudis posteno jer cast je cast, a vlast je vlast I sve po zakonu za to sam prvi ne bi bilo ove krvi da je bilo sve po zakonu Vlast je vlast, sve ja to postujem tu su paragrafi pa zagrabi nek isto je i djavolu i djakonu pa nek se zna Nek su mi gazili njivom mojom se sladili sljivom uvek je lopova bilo jer cuk je cuk, i vuk je vuk Nikada zlotvora dosta susa mi unisti bostan i led se prospe pred zetvu al' led je led, a red je red I prekardasilo im'o sam bagremovu sumu tamo dole prema drumu pa sam cekao Red je red, polako komsije ne moze samo da se udje da se rusi tudje lepo sam im rekao Ne lomite mi bagrenje bez njih ce me vetrovi oduvati pustite ih, moraju mi cuvati jednu tajnu zlatnu kao dukati Ne lomite mi bagrenje pod njima sam je ljubio bosonogu i odbeglu od sna
ne zamjerite, malo mi došlo...
Kriminalna faca :) blago se nama............
tako mlad a već lopov, ovaj, hoću reći SDP-ovac
kako je on dobio posao nije on jedini strucnjak u BiH zasto javno nije konkurs objavljen kome je ovaj zet nek se objesi OSISANE OVCE (narod) TRAZI VUNU koja je zavrsila u privatnim dzepovima glasaj te opet -SDA-HDZ-SDP-SNSD-SBB
Jao sad' će ga sa komentarima "oprat na ruke"
Na Sirijusu ima djece.